Новости при личния лекар за удобство на пациентите

0
272

Модерните времена, в които живеем налагат промени и нововъведения при личния лекар, които трябва да донесат по-големи удобства на пациентите

Направени са различни нови предложения, които първо трябва да бъдат предоставени за публично обсъждане, а след това да бъдат приети и след като министърът разпише заповед, те ще влязат в сила.

Част от новите промени са свързани с нови начини за консултиране на пациентите от личния лекар. Това ще бъдат  консултации по имейл и по скайп. Лекари споделиха, че подобно действие ще спести  време на пациентите и дълго  чакане пред кабинетите.

личен лекар
Вече няма да чакаме с часове пред кабинета на личния лекар

В същото време личния лекар няма право да отказва посещения на адреси, когато става въпрос за неподвижни пациенти или такива в тежко състояние.

Тези и други нововъведения трябва да облекчат всички пациенти. Промените ще прекратят  безконечно чакане пред кабинета на личния лекар, а по този начин чакалнята трябва да бъде почти празна.



В момента фиксираните  часове за преглед (с предварително  записване) трудно могат да бъдат спазени, защото винаги идват спешни пациенти, които се налага да бъдат прегледани бързо,  коментират лекари в репортаж на bTV.

До момента бяха позволени и възможни само консултации по телефона. След като бъдат приети консултациите по скайп и по имейл, би трябвало пациентите да са доволни, а личния лекар да работи още по-ползотворно.

Към момента два пъти годишно пациентите имат право да сменят личния лекар. Единият краен срок е до 30 юни, а вторият – до 31 декември.

Всеки път поне 100 000 пациенти отказват да бъдат лекувани от личния лекар, когото заменят с нов.

Най-сериозните оплаквания на пациентите от личния лекар са свързани с липсата на достатъчно много направления за прегледи при специалисти.

Това е следващият сериозен проблем, с който министърът на здравеопазването и управителят  на Здравната каса трябва да се занимават, за да могат повече пациенти да се възползват от тази възможност.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.