Чудотворна икона на Свети Георги лекува неизлечимо болни пациенти (ВИДЕО)

2
6980

В България не само чудотворните икони на Пресвета Богородица лекуват болните и страдащите. Сега ще научите за една чудотворна икона на Свети Георги  Софийски Най-нови

В двора на Александровска болница в София е издигнат параклис, посветен на Свети Георги Софийски Най-нови.

В параклиса се намира чудотворна икона на светеца, която вече е извършила своите чудеса, които са известни и на лекарите в болницата.

Д-р Камен Данов е специалист гастроентеролог при Александровска болница. Имал пациент, чиито живот бил към края, покосен от тежко заболяване. Случило се още преди параклисът да бъде осветен.

Близките на въпросния пациент решили да направят маслосвет в параклиса и след кратко пациентът не само,  че не починал, но се възстановил напълно и живее своя втори живот.



В знак на благодарност, семейството на оздравелия пациент поръчало да бъде изографисана специална икона с лика на патрона на параклиса  Георги Софийски Най-нови по стара иконописна технология.

georgi-sv-novi
Чудотворна икона на Свети Георги Софийски Най-нови

След като тази чудотворна икона била поставена и осветена в параклиса, вече е помогнала на пациенти да оздравеят само, след като са се молили пред нея.

Д-р Камен Данов разказа пред „Телеграф“.  Пациент  с  тежка патология на неговия очен нерв, получена  след травма  успял да се излекува от заболяването, след като се молил пред чудотворната икона.

Лекарите не са давали шанс за оздравяване на въпросния болен човек.

Друг пациент със злокачествено голямо туморно образувание, трябвало да бъде опериран, се помолил на иконата.

По време на самата операция хирургът установил, че туморът е станал твърде малък и неговото отстраняване било лесно.

Чудотворната икона на светеца е помогнала на родители без деца да се сдобият с рожби.

Параклисът на Свети Георги Софийски Най-нови е издигнат на мястото, на което е бил обесен младият български мъченик. Приел мъченичество на 26 май през 1530 г.

Идеята да бъде издигнат храм в негова памет се е зародила през 1911 г. Започва кампания за набиране на средства. Екзарх Йосиф освещава мястото, но това дело така и не е било продължено.

Много години по-късно параклисът вече е издигнат и е осветен от Негово светейшество патриарх Неофит на 2 август през 2013 г

 

 

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.