Прераждането се реализира по няколко причини

0
735

Има няколко типа причини за реализиране на прераждането, твърдят психолози, парапсихолози, медиуми и духовни учители

прераждане
Всяко прераждане има важно значение за всеки един от нас

Прераждането е ситуация, при която един дух от Отвъдното или Рая, който някога някъде е живял на планетата Земя, за пореден път – втори, трети или повече, влезе в човешка плът, за да изживее нов живот (реинкарнация) и да реализира определена съдба.

По-долу са изброени някои, от най-често срещаните причини за прераждане.

1. Развиване на собствения потенциал в аналогична сфера

Много често в литературата дават пример с лечител или знахар, който е живял преди 1000 години. Той или тя са лекували с билки, треви, дори заклинания. Приготвяли отвари и мехлеми, с които облекчавали болките на пациентите.



Същият този дух решава 1000 години по-късно да слезе отново на Земята, за да стане лекар. Този път той няма да лекува с треви и заклинания, а ще използва модерната медицина.

Ще прави диагностика с помощта на компютър, ще оперира с лазер или с друга модерна техника.

2. Развиване на собствения потенциал в нова сфера

Това е най-широко разпространената причина за реализация на едно прераждане.

Новата сфера може да бъде просто различен пол, защото физическият и биологичен живот в мъжко и в женско тяло е различен.

Войник от един живот може да стане учителка в новия.

Занаятчия от минало прераждане може да стане жена – майка и домакиня.

Фермер от минал живот може да стане лекар в настоящия. Вариантите са милиони.

3. Изплащане на някаква добра или лоша карма

Това също е често срещана причина, защото хората на Земята винаги са били носители на аналогични недостатъци и пороци както преди 10 000 години, така и днес.

Изплащането на лоша карма може да означава балансиране с помощта на страдания извършено в миналото убийство, насилие, обири и кражби, и други.

Добрата карма е вид възмездяване за нещо невероятно добро, което някой е направил за друг човек.

По време на война, например, са избити родителите и близките на едно дете. Случайни, непознати хора на възраст прибират малкото сираче и му осигуряват  дом, грижи, любов, образование.

Сирачето пораства, неговите осиновители умират, а то не може да се отблагодари за стореното огромно добро.

В новото прераждане ще бъде оформена такава ситуация, при която малкото сираче да може да направи една или няколко големи добрини на осиновителите от миналия живот.

4. Довършване на започнати дела

Тук спада прераждане на хора, които в предишен живот са посветили своите усилия в сферата на науката и са направили някакви открития, които поради  физическата смърт от старост не са успели да довършат.

Същото важи за композитори, поети, писатели, които не са могли да напишат толкова произведения, колкото са искали.

В тази група отнасяме прераждане за довършване на чисто човешки отношения.

Например, момче на 22 години и момиче на 20 преди 200 години много се обичали и подготвяли сватба.

Момчето било мобилизирано в армията и било убито на фронта. Двамата не могли да изживеят любовта под формата на семейство и деца. В следващо прераждане те ще се срещнат пак, за да направят онова, на което войната попречила.

Друг пример. В миналото семействата създавали много деца, а жените раждали до около 50-та година.

В подобно семейство се ражда последно дете, когато неговите родители вече са по-възрастни. Родителите умират и детето не успява да изживее пълноценното си детство, заедно с тях.

При следващо прераждане това ще бъде възможно.

Това се отнася и за други житейски ситуации. Например, умно дете се е родило в бедно семейство. Детето искало да учи, както правели децата на богатите, но неговите родители не успели да му дадат този шанс. В следващ живот необразования човек може да вземе не само едно висше образование, а да направи научна кариера като учи през целия си живот и достигне до титлата академик или Нобелов лауреат.

5. Специална мисия

Духовните учители казват, че Всевишният поверява важни общочовешки  мисии на доказани и проверени духове, които са имали предишни реинкарнации и са доказали своите възможности.

В новото прераждане един такъв напреднал дух може да бъде важен политически лидер, учен, който открива значимо лекарство, донася от духовния свят ново знание като Учителя Петър Дънов, Далай Лама  и други.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.