Мобилните телефони не трябва да стоят до леглото ви (ето защо)

1
908

Вслушайте се в съветите на специалистите! Недейте да държите мобилните телефони близо до леглото ви, защото са прекалено вредни за здравето

мобилните телефони
Мобилните телефони са опасни, когато са около вашето легло

Има няколко причини, поради, които не трябва да оставяте мобилните телефони до леглото ви, на които в. „Таймс“ обръща внимание.

1. Висок риск от рак

След направени проучвания, през 2018 г. Световната здравна организация официално обяви, че постоянното използване на клетъчни телефони крие големи рискове за рак на мозъка.

Това важи в много по-голяма степен за малките деца. Но възрастните в никакъв случай не трябва да оставят  мобилните телефони на леглото до възглавницата или на нощното шкафче, до главата, защото те постоянно излъчват различни електромагнитни лъчи, които са опасни за здравето.



2. Опасност от пожар

За тази опасност на мобилните телефони много малко хора знаят, но тя съществува.

Преди време в чуждата преса писаха за младеж, който претърпял  слаб пожар в леглото си.

Какво се е случило? Младежът оставил своя мобилен телефон под възглавницата. През това време клетъчния телефон се разтопил и предизвикал малък пожар, при който чаршафът, матракът  и възглавницата били овъглени.

За щастие, младежът не е пострадал.

Който е прочел инструкциите за употреба на мобилните телефони, той би трябвало да е обърнал внимание на факта, че съществува риск от пожар при положение, че устройството е оставено покрито с дебел и плътен материал.

3. Хронично безсъние

Това е най-незначителното негативно последствие, което може да ви се случи, ако близо до вас през нощта се намират не само мобилните телефони, но и други устройства като таблети, компютри или телевизори, оповестиха в btvnews.bg.

LED екраните отделят синя светлина, дори и когато са изключени, която е вредна за здравето.

Ако началната фаза е главоболие и безсъние, най-страшната е рак.

 

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Това за мен е чиста пропаганда и измишльотина първо няма ликове към тъка наречените ,,изследвания“ и коя е тази чужда медия и кога е качен този пост от тази чужда медия в това изпърдябо интервю не се ли каза че тази млада жена работи от вкъщи и затова го използва постоянно и относно синята светлина тя няма как да се излъчва от изгасено устройство защо единственото вредно нещо от нея е че от нея те болят очите но денешно време има специални очила който намаляват нейния ефект че дори и по новите телефони, монитори и тн. Имат опция за щдадене на очите или намаляване не синята светлина казано по просто

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.