Така се правят най-бързите, вкусни и страшно крехки пържоли (топят се в устата)

5
3813

Малко са хората, които да не обичат сочни и крехки пържоли, но не всички знаят как да ги направят така, че да се топят в устата

Българинът си обича месцето и особено пържолките, които са сред най-предпочитаните ястия и тогава, когато чакаме гости за обяд или пък за вечеря. Разкошното при тях е, че стават за всеки повод и ако ги приготвим наистина добре, гостите ни, а и ние самите ще си оближем пръстите.

В интерес на истината обаче, все още има хора, на които сочните и крехки пържоли не им се получават. Не знаем как ги правят те, но сега ви представяме един наистина доказан и бърз начин за приготвяне на крехки пържоли, в които ще се влюбите. Пробвайте, преди да се възпротивите: „А, не – не го знам така, не е моят начин“ и гарантираме, че ще останете доволни.

крехки пържоли
Гарантираме, че гостите ви ще направят всичко, за да им разкриете рецептата за тези наистина крехки пържоли

За целта ви трябват около 2 килограма свински врат, лук, черен пипер и сол на око. Първо начукайте добре пържолите и ги овкусете с черния пипер и солта. Оставете ги да престоят така няколко минути до половин час, след което ги подредете в тавичката и още докато са сурови, ги покрийте с нарязания от вас лук – може да бъде стар или пресен (в зависимост от предпочитанията).

За да направите пържолите още по-вкусни, заедно с лука, нарежете върху тях и гъби – ако са от буркан, ще ви бъде по-лесно и бързо. И накрая идва ред на ТАЙНАТА за крехки пържоли. А тя е ВОДАТА.



Задължително полейте обилно с водичка пържолките в тавата – така, че да стигне до средата им или дори малко повече. Няма друга хитрина. Сами ще се убедите, че водата върши чудеса с месото, което след това буквално се разтапя в устата ви.

Включете фурната и печете пължолите с лука, гъбите и ВОДАТА около един час, или докато видите, че са готови, на фурна загрята около 200 градуса. Пържолите са готови, когато водата изври, а парченцето, което откъснете, за да опитате, омае вкусовите ви рецептори.

Нещо повече – когато после сервирате на гостите си или навас крехките пържоли, ще се убедите, че нямате никаква нужда от ножове. Месото буквално само се разпада, а вкусът му е… мама миа!

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. и знаеш ли какво ще стане късно мислиш вода до половината ще стане една варена пържола манджа това ще стане

    • То и без друго месото отделя много вода при печенето.Ако прибавим и допълнително вода ще ядем варено месо,варен лук и безвкусни гъби,а не задушено.

  2. Подправете ги както обичате, може с лук може и без и ги накиснете за една нощ в прясно мляко, стават крехки независимо как ги приготвяте след това, не е нужно и начукване.

  3. Направих ги 1:1 по Вашата рецепта .Уникални са Браво наВас Благодаряяяяя

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.