Така се правят най-лесните и вкусни доматени кюфтенца (разкошни за вечеря)

0
748

Тези бързи и удивително вкусни доматени кюфтенца ще се превърнат в едно от любимите ви ястия

В забързаното ни ежедневие домакините все повече копнеят ястията, които приготвят, да бъдат едновременно вкусни, но и лесни и бързи за приготвяне. Затова сега ще ви предложим нашите любими доматени кюфтенца, които са истинска наслада за небцето и със сигурност ще ви допаднат.

Продуктите, които ви трябват за приготвянето им, са следните: Около 200 грама кайма (или по-добре чисто и смляно месо), една скилидка чесън, 250 грама пармезан, 1 връзка магданоз, щипка индийско орехче, 350 грама лук, едно яйце, супена лъжица доматено пюре, 350 грама трохи от хляб, 50 грама зехтин или олио, сол, черен пипер на вкус. А може и няколко листенца босилек за украса.

доматени кюфтенца
Страшно лесни, бързи за приготвяне и най-вече вкусни доматени кюфтенца

И така – първо разбъркайте хубаво каймата заедно с пармезана и хлебните трохи, към които прибавяте нарязания на ситно магданоз, яйцето и подправките. След това оставете в хладилника за известно време каймата, за да престои с всички тези подправки и да се овкуси добре – трябват ви само няколко минути.

През това време леко запържете нарязания на ситно чесън и лук и когато добие златист цвят, прибавете към него доматеното пюре като кипнете всичко това на слаб огън. От каймата направете кюфтенцата и ги прибавете в тигана при лука и доматения сос.



За близо двадесетина минути задушете всичко това под капак и спокойно може да сервирате вкусните доматени кюфтенца като за украса използвате листенцата от пресния босилек.

Уверяваме ви, че това ще са едни от най-вкусните кюфтенца, които сте яли, защото не само доматения сос, а и пармезанът им придават един по-различен и определено по-хубав вкус.

Дори и да очаквате гости за вечеря, спокойно може да ги нагостите и шашнете с вашите апетитни доматени кюфтенца. Добър апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.