Бързи, лесни и убийствено вкусни спаначено картофени кюфтета (топят се в устата)

0
624

Така се правят тези прекрасни спаначено картофени кюфтета, които са не само вкусни, но и полезни

Храната трябва да е колкото вкусна, толкова и полезна. Затова ще ви предложим една такава рецепта, която съчетава в себе си и двата фактора. Основното й предимство е, че се прави бързо и лесно, което изобщо не е за сметка на вкусовите качества.

Става дума за невероятните спаначено картофени кюфтета, които се топят в устата. Няма да губим време и да разясняваме за ползата от спанака и всички зелении, тъй като отлично ги знаете. Започваме направо с необходимите продукти и начина за приготвяне на тази вкусотия.

спаначено картофени кюфтета
Тези спаначено картофени кюфтета са далеч по-вкусни от тези, които са само от картофи

И така, трябват ни кило и половина пресен спанак, няколко картофа – около 6 или 7, два-три стръка магданоз (зависи доколко го обичате, но знайте, че също е страшно полезен), малко брашно, три яйца, 5-6 сухара, сол и черен пипер на вкус.

Започваме да приготвяме нашите спаначено картофени кюфтета като първо почистваме добре спанака и за няколко минути го попарваме във вряла вода, за да омекне. После добавяме към него и предварително сварените и настъргани на едро ренде картофи.



Разбъркваме цялата тази смес и прибавяме към нея солта, черния пипер, ситно нарязания магданоз и яйцата.

Добре объркваме всичко, за да се получи единнна хомогенна маса, след което идва приятната част да започнем да оформяме нашите кюфтенца. След като направим всяко едно от тях, ги овалваме последователно в брашното, сухара, който е добре счукан и допълнително яйце.

На котлона ни чака тиган с вече хубаво загрята мазнина, в която слагаме кюфтенцата да се запържат. Когато придобият онзи невероятен златист цвят, ги сваляме от печката и вече сме готови за сладко хапване с гарнитура по желание. Добър апетит с вкусните спаначено картофени кюфтета!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.