Тези безценни съвети спасяват вашето здраве в жегите

0
625

Настоящите адски горещини изискват всички да бъдете особено внимателни за вашето здраве. Големите жеги са много опасни за малки и големи

Пазете вашето здраве

Възрастните хора, хора със здравословни проблеми и най-вече страдащи от сърце трябва да не излизат навън от 10 до 15:30 часа, когато активността на Слънцето е най-голяма и крие най-големи рискове за вашето здраве.

Тази година лятото беше доста прохладно, въпреки другите проблеми с наводненията и градушката, които ни създаде.

Телата ни са отвикнали да живеят на високи температури и силното затопляне през тази седмица е вид шоково обстоятелство за организма.

Лекарите от Спешна помощ, които трябва да реагират на сигнали за топлинен удар, прегряване или други здравословни ситуации, породени от горещините, съветват всички хора:



1. Носете само светли дрехи.

2. Не тръгвайте навън без шише с вода.

3. Слагайте шапка на главата.

4. Ако е необходимо носете цветен чадър за сянка, но не и черен.

5. Много жени си купуват ветрила, с които да си правят вятър и прохлада.

6. Вземайте си редовно лекарствата.

7. В големите горещини хората се потят обилно и по този начин се дехидратират. Само пиенето на вода не може да утоли жаждата на организма.

Затова трябва да пиете студен айран със сол, понеже солта задържа водата. Можете да редувате айрана със студен бульон или студена бистра супа от листа на цвекло, спанак, лапад, картофи.

Яжте диня, пийте плодови сокове, защото от голямата горещина пада и кръвната захар в организма. Диабетиците трябва да бъдат изключително внимателни!

8. Когато пътувате с кола, не дръжте климатика през деня включен на силна степен, защото при излизане на висока температура сте подложени на инфаркт или друг срив, заради голямата температурна амплитуда в колата и извън нея.

9. Бъдете внимателни, когато посещавате МОЛ-те и големите хранителни вериги. В тях в момента е много студено. Когато излезете на открито, преди да тръгнете към дома, постойте около входа известно време на сянка, за да можете малко да се аклиматизирате.

10. В момента в църквите е прохладно, но там студенината е естествена, заради големите помещения и дебелите зидове. Ако ви стане много горещо, влезте в някой храм, за да се разхладите.

Грижете се за вашето здраве, за да не ви създава излишни проблеми!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.