Вижте най-неочакваната бележка, която взриви нета (СНИМКИ)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Вие ще решите дали тази ситуация е за смях или за плач, след като разгледате снимките, които взривиха нета, но бележка с такова съдържание не сте виждали никога преди

И да се подиграваме на зрелостниците, че са написали глупости, които са определени като бисери от матурите, няма смисъл.

Защото именно такива зрелостници, с такива смешни бисери, които постоянно взривяват нета, продължават да ги използват и в живота.

Кой е виновен това нещо да се случи?

petel

Една неочаквана бележка, която взриви нета Сн:Петел

Дали наистина от години учениците не искат да учат или преподавателите не желаят да се занимават с тях сериозно като все повтарят, че заплащането им е ниско? Или може би е въпрос на компилация от двете  предпоставки?По-лошото е, че нашите политици също проявяват огромна неграмотност, без значение, че са хора на възраст и са учили в едни по-строги години.

А сега няколко думи за снимката с погрешен английски, която събра много споделяния в нета.

petel

Ако не разчитате написаното на бележката, кликнете върху снимката и тя ще се уголеми Сн:Петел

Преди време известната вече и у нас българка Теофана, саксонска принцеса фон Саксен, която всяка година прави огромни дарения за българските болници с техника и други консумативи от немски клиники, изрази своето негодувание във връзка с неграмотността, която се шири у нас.

Принцеса фон Саксен и нейна приятелка немкиня били на българското черноморие и там се натъкнали на подобни нелепи грешки в менютата за хранене.

ezik

От менюто в заведение – написаната дума на английски означава език (за говорене), а не анатомичния орган – излагацията е несравнима

Теофана фон Саксен смята, че собствениците на заведения искат да спестят малко средства, които трябва да платят на преводач, а вместо това използват собствените си познания по чужд език или тези на  някой от персонала.

И излагацията е налице.

Защото чужденците се влияят не само от вида и вкуса на поднесената храна, но и от обстановката като цяло – хигиена, начин на сервиране, видът на менюто и не на последно място, грамотността на написаното в него.

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар