Бързо и много вкусно: Така се правят чушки по панагюрски (супер предястие за ракийка)

0
763

Чушки по панагюрски – една много лесна, бърза и невероятно вкусна рецепта

Ако сега не се възползваме от наличието на зеленчуци, кога ще е?! Затова ще оставим за малко настрани рецептите с месо и месни продукти, за да споделим една от любимите си рецепти – за супер вкусните чушки по панагюрски.

Хубавото при тях е, че се приготвят лесно и бързо, а са толкова вкусни и такава отлична разядка, че в никакъв случай не забравяйте да си осигурите малко качествена ракийка или узо към тях.

чушки по панагюрски
Бързи и много вкусни чушки по панагюрски

Продуктите, които ви трябват за това апетитно предястие са следните – осем печени и обелени чушки, около 4-5 лъжици полезен зехтин, 200 грама кисело мляко, две лъжици брашно, половин връзка пресен магданоз, сол на вкус и черен пипер също на вкус.

И така, започваме приготвянето на нашите вкусни чушки по панагюрски като първо нарязваме всичките осем чушки по дължина, така че да се получат почти равни ивички. Зехтинът се сгорещява в тигана предварително и когато видим, че вече е започнал да цвърчи, поставяме лентичките от чушки в него, за да се запържат.



Малко след като сме ги метнали в тигана, добавяме към тях и брашното. Внимаваме и гледаме да не пропуснем момента, в който те са се запекли до златист цвят и тогава слагаме вътре и киселото мляко.

Посоляваме на вкус, а после оставяме да се задуши ястието за не повече от десетина минути, или поне 6-7 минутки. Сваляме от котлона вкусните си чушки по панагюрски и накрая ги поръсваме с пресния и ситно нарязан магданоз, плюс черния пипер.

Трябва да уточним, че който обича чесън, преспокойно може да си овкуси апетитните чушки по панагюрски и с 1-2 скилидки ситно нарязан чесън, а вкусът на ястието ще стане още по-неустоимо. Да ви е сладко и наздраве!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.