Така се прави най-бързата и мързелива мексиканска апетитка (що ракия и узо изпива тази вкусотия)

0
933

Това е едно изключително бързо и лесно за приготвяне ястие, което дава и разнообразие в кухнята – мексиканската апетитка

Българската ни национална кухня със сигурност е една от най-вкусните по целия свят, или поне за повечето българи е така. В 21 век обаче все повече хора се интересуват и от кухните на други националности, привлечени от екзотиката и различните вкусови качества на тамошните ястия.

За разнообразие днес ви представяме адски вкусната мексиканска апетитка, която се прави доста по-бързо и лесно от една мусака например. А за вкусовите й качества няма какво да говорим – що ракия, текила и узо може да изпие, не ви е работа…

мексиканска апетитка
Адски вкусна мексиканска апетитка – самото име говори

Продуктите, които ни трябват, за да си приготвим тази мексиканска апетитка, са половин килограм пилешко месо, консерва черен или червен боб, една консерва царевица, две люти чушлета и два обикновени чушки, но червени, както и две глави стар лук, два моркова, около 50 грама олио, сол и черен пипер по ваш вкус и две лъжици доматено пюре.

И така, започваме да приготвяме нашата мексиканска апетитка като първо овкусяваме добре месото с черния пипер и малко сол, след което го поставяме в тигана с предварително добре загрятата мазнина.



Едва когато запържим месото добре от всички страни, добавяме в тигана към него нарязаните на средни ивици или кръгчета моркови и лук. Изчакваме да се задушат зеленчуците и прибявяме към тях малко водичка, а после ги оставяме да покъкрят за близо десетина минути.

После наведнъж прибавяме боба, доматеното пюре, чушките и царевицата, като отново ги овкусяваме с черен пипер и малко кимион. Продължаваме леко да разбъркваме до пълното сготвяне на ястието, което наистина ще ви плени с екзотичния вкус на типично мексиканската кухня. Само дето ще ви излезе в пъти по-евтино, отколкото да си я поръчате от ресторанта на готово.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.