От света на киното: Световноизвестен велик актьор ни напусна внезапно

0
244

Световното кино остана без още един  велик актьор, който напусна нашия свят, но остави своите забележителни роли на идните поколения

Сър Кристофър Лий напусна нашия свят на преклонните 93 години, съобщават всички британски медии.

Никой не е очаквал, че фаталният край за сър Кристофър Лий ще настъпи толкова бързо. Той влязъл в болница, за да си направи изследвания, а през това време състоянието на големия актьор рязко се влошило и той починал.

Светът ще запомни британския актьор с култовите роли в Междузвездни войни и Властелинът на пръстените.

Ролите, които сър Кристофър Лий изигра и образите, които направи, са предимно на злодеи.



Едни от първите му превъплащения е на граф Дракула  на Хамър филм пръдакшънс.

aktjor
Напусна нашият свят велик британски актьор

Други емблематични образи, които британският актьор изигра са на  Франциско Скараманга от „Човекът със златния пищов“ и на лорд Съмърайл от „Плетеният човек“.

През своята дългогодишна кариера на голям актьор сър Кристофър Лий получи престижни награди като „БАФТА“,  „Сателит“, „Сатурн“ и наградата на президента на фестивала „Карлови Вари“.

aktjor
Сър Кристофър Лий

Британският актьор получи титлата сър от британската кралица за принос в развитие на драматургията през 2001 г. (орден на Британската империя) както сър Елтън Джон, сър Лорънс Оливие и други.

Сър Кристофър Лий е кавалер  на Ордена на Свети Йоан през  1997 г.  и рицарски орден на Британската империя за активната благотворителна дейност, която развивал през годините.

Докато има зрители, които гледат филмите, в които големият британски актьор участва, паметта на  сър Кристофър Лий ще бъде жива.

Дълбок поклон!

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.