Националният отбор по хандбал жени ще мери сили с най-силните на Евро 2016

0
600

Една заслужена победа, която ни прави горди, че сме българи! Националният отбор по хандбал жени ще мери сили с най-силните на Евро 2016 г. в Швеция

Хандбал – един спорт, който остава малко встрани от останалите спортни съревнования, но не можем да подминем с безразличие успехите на младите българки, които показаха своя та класа.

Габровската спортна зала „Орловец“ беше домакин на срещите от Европейската квалификация.

Националният отбор по хандбал жени спечели и двете срещи – срещу Фарьорски острови (31:22) и срещу Азербайджан (32:28).

Под вещото ръководство на старши треньорът Росица Бакърджиева и нейните помощнички Марияна Семерджиева и Веселина Златева, българските хандбалистки успяха да се наложат убедително над своите противнички, научихме от sport-gabrovo.com.



handbal
Националният отбор по хандбал жени – всички ликуват от победата

Не можем да не споменем имената на нашите смели момичета от Националния отбор по хандбал, които ни направиха невероятно щастливи: Десислава Николова, Петя Пенчева, Недялка Делчева, Силвия Атанасова,  Нели Добрева, Лидия Ковачева, Елизабет Оморегие, Радостина Генкова, Даниела Коцева, Соня Богданова,  Мадлена Дончева, Стефка Агова, Глория Павлова,  Лора Сарандева, Веселка Калакунова,  Боговеста Йосифова и Камелия Грънчарова.

Браво, златни български момичета!

Сред имената сте прочели и това на Елизабет Оморегие. Младата хандбалистка от Плевен играе в чужбина. Тя е състезател от Крим Меркатор в Словения.

Елизабет Оморегие попадна в класацията на престижното издание Handball Planet, а ние призовавахме нашите читатели да гласуват за Лиза, за да може да спечели приза.

Ако все още не сте го направили, не пропускайте да пуснете своя глас.

Отнема не повече от няколко секунди, а всичко е подборно описано ТУК.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.