Така се прави хитовата салата на баба – не можеш я остави! (по-вкусна от основно ястие)

2
586

Салатата на баба е чудно изкушение за небцето, просто магия

Както неведнъж се е казвало у нас – рецептите на баба са най-вкусни и сладки. Неслучайно си имаме и запазена търговска марка с това име – колко е „на баба“ обаче, е друг въпрос. Затова днес ние пък ви даваме рецептата за апетитната салата на баба, която може да разяде и най-злоядото дете.

Тя е по-вкусна и обилна и от основно ястие, както сами ще се уверите, щом я пробвате. За нея ви трябват тези продукти – четири яйца, една консерва царевица, около 200 грама шунка или друг колбас, 150 грама сирене, 200 грама кашкавал, около пет лъжици кисело мляко, 2 кутийки майонеза, четири лъжици горчица, бурканче кисели краставички, 5-6 моркова, 5-6 картофа, сол и малко черен пипер на вкус.

салата на баба
Салатата на баба – подгответе си достатъчно ракийка, защото с нея няма спирка

И така, идва ред на приготвянето, което започва първо със сваряването и настъргването на картофите. Те се нареждат на един пласт в тавичка, най-добре от йенаглас. След като ги наредим, ги поръсваме със сол и после последователно прибавяме към тях всички останали продукти, които сме настъргали в отделни чинии, за да не се смесват.

Тук е мястото да уточним, че ако не ви се занимава да стържете всички продукти, спокойно може и да ги нарежете на ситно, след което пак да ги подредите ред по ред в тавата.



Получава се една мозайка от всички тези вкусни продукти, които се заливат със соса, направен от майонезата, горчицата, малко черен пипер и сол. Не забравяме и косилато мляко. Всички те се объркват добре и се разстилат като сос между редовете на салатата ни.

Най-горе, като последен ред, са сварените яйца, също поръсени със солчица. Щом салатата на баба е готова и наредена, я слагаме за малко да престои в хладилника, но задължително я покриваме с фолио или някакъв поднос, за да не изсъхва. Сервира се студена, а вие и гостите ви си облизвате пръстите и дори не поглеждате към основното ястие. Да ви е сладко!

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.