Несметно антично богатство се намира под България!

0
659

Отдавна не само в приказките се говори за съкровища.  А едно несметно антично богатство се намира и под България

Мистериозен тунел прекосява цялата ни страна, той е изпълнен с тайни антични богатства и е строен от древните траки.

Има мистериозен тунел, който прекосява цялата ни страна. Той е изпълнен с тайно антично богатство и безценно съкровище. Това сензационно твърдение направи доцент Ангел Калинов, който е ръководител на катедрата по генетика към ВСИ в град Пловдив, съобщи „24 часа”.

Според доц. Калинов, този тунел е строен от древните траки. Широчината му е 7 метра, а входът му е в близост до Асеновата крепост в Асеновград. Той преминава от подножието на Родопите, прекосява Стара планина, за да достигне до крепостта Арчар на река Дунав.

sakroviste-bg
Несметно съкровище е скрито под българските земи

Според множество легенди, около светилището Белинташ има прокопани много подземни коридори, където античните траки са криели своето богатство там. Именно там, около Белинташ, прочутият Вълчан войвода и много легендарни други хайдути, са заравяли своите несметни богатства.



Друга легенда разказва, че пълководецът Александър Македонски е скрил своята златна колесница в някоя от пещерите около Момин камък и Равен камък.

Открита е древна карта на тунелите под Белинташ, според която тези подземия имат три олтара и шест входа, които водят към огромни зали. Единият от тези коридори води директно към Бачковския манастир и започва от разположената над Бачково „Червената стена”.

Между града под тепетата и село Марково също има подземия, в които са заровени съкровищата на Александър Македонски, завзети от него по време на персийския му поход.

По думите на доц. Калинов, в Пловдив, под Младежкия хълм се пресичат седем прохода, по които може да се достигне до некропола на древен тракийски владетел. Тези отвори или входове са изображение на седемте чакри в човешкото тяло.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.