Чудотворна икона у нас на Свети Лука Кримски лекува болните хора

0
5013

Ако имате здравословни проблеми и медицината е безсилна да ви помогне, за да оздравеете, търсете уникалната чудотворна икона на Свети Лука Кримски. Той лекува болните

luka-krimski
Чудотворна икона и частица от мощите на Свети Лука Кримски

Получихме писма от наши читатели. Г-жа Виктория Колева и г-н Станислав Димитров.

Двамата били отписани от лекарите, защото страдали от рак. Научили, че последната им надежда може да бъде закрилата на някой светец. Посетили храма с чудотворната икона на Свети Лука Кримски. Няколко пъти ходили и се молили. Накрая чудото им се случило. Днес те са живи, здрави и щастливи.

Свети Лука Кримски е руски светец.  Неговата чудотворна икона се намира в София. В квартал Дървеница в храм “Свети Георги Победоносец”.

Има и още случаи на вярващи, които са били излекувани от чудотворната икона.Особено интересна е историята и на жена, която получила много тежко счупване на крака и трябвало да бъде извършена сложна операция, но и тогава голям шанс за възстановяване нямало.

Тогава жената била откарана в храма. Започнала да се моли на Свети Лука Кримски да оздравее. Трудната подвижност е бич не само  за болния, но и за неговите близки.

Свещеникът от храма извършил маслосвет и наскоро след това кракът на жената по чудесен начин оздравял.

Когато отишла на контролен преглед, лекуващият ортопед видял на снимката как е израснала нова малка костица, благодарение на която жената можела да ходи отново. От операцията нужда повече нямало.

Мъж, който от много време имал болка в едната ръка, отишъл в храма и се молил пред чудотворната икона на Свети Лука.

Още докато бил вътре усетил облекчение на болката. Когато се върнал вкъщи, вече нямал никакви оплаквания.

sveti-luka-krimski
Чудотворните мощи на Свети Лука Кримски

От житието на Свети Лука Кримски научаваме, че той живял в Царска Русия, а след това в СССР.  Починал през 1961 г. По стар стил на 11 юни, а по нов стил на 25 май.

Като светски човек той бил лекар хирург. Затова не е странно, че може да облекчи болките на хора и с ортопедични проблеми.

След години хирургът станал монах, но продължил да лекува. Той обличал бялата медицинска престилка върху черното расо и така лекувал болните.

Руската православна църква канонизирала Свети Лука през 1995 г.

Частица от чудотворните мощи на Свети Лука Кримски се пазят в храм в Атина. Свещеникът от църквата имал дископатия и не можел да движи едната си ръка.

sveti-luka-krimski-mosti
Помолете се на чудотворните мощи на Свети Лука Кримски и той ще ви помогне

След като се помолил на Свети Лука, той сънувал светеца – хирург, облечен в бялата медицинска престилка и със скалпел в ръка.

Казал на свещеника да не се стряска, защото ще му направи една операция.

На следващата сутрин духовникът отчел, че не усеща болка и когато станал от леглото, можел свободно да движи своята ръка.

На гърба му имало следи от кръв, които потвърдили, че сънят бил истински, а не плод на неговото въображение.

Още същият ден отецът отишъл на лекар, който потвърдил, че пациентът претърпял лечение.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.