Така се прави любимият гювеч на цар Фердинанд (баш по царски вкусно)

1
987

Любимият гювеч на цар Фердинанд – имало е защо да му се услажда

В сезона на зеленчуците ще ви споделим една наистина вкусна рецепта. По-скоро дори не само вкусна, а направо царска – за любимия гювеч на цар Фердинанд. Опитвали сме я и да си признаем, има защо да му се е услаждала…

Затова, ако искате, грабвайте химикалките и записвайте необходимите продукти и начин на приготвяне. А продуктите за гювеча на цар Фердинанд са следните.

гювеч
Така се прави любимият гювеч на цар Фердинанд

Необходими са ви глава лук, около 500 грама патладжани, 3-4 тиквички, отново 3-4 червени и зелени чушки, три домата, два моркова, около 500 грама картофи, 250 грама зелен фасул, 250 грама замразен грах, 250 грама бамя, 5-6 стръка магданоз, 2 стръка копър, лъжица чубрица, около сто грама олио, лъжичка червен и черен пипер, както и сол по ваш вкус.

Най-важното идва сега и това е месото, а то е три вида – около 300 грама пилешко филе, 300 грама свински врат и 300 грама телешко месо (да не ви се струва много, гювечът е наистина богат). Но, разбира се, месото и видовете, си остават изцяло по ваше усмотрение.



Първо знаем, че патладжаните се обелват и се нарязват на две половини по дължина, поръсени с морска сол – за да се премахне горчивия им вкус. Поставете ги в наклонена тавичка за около половин час и ще са готови. Докато ги чакаме, нарязваме всички останали продукти и в тиганче загряваме половината от олиото, за да запържим в него първо лука.

След това прибавяме зеленчуците и леко ги запържваме, но не повече от 3-4 минутки. после вече идва ред на тавата и фурната. Изсипваме запържените леко зеленчуци в намазнената тавичка, в която поставяме и нарязаните картофи и мръвки.

Важно е да се отбележи, че в този случай месото не се запържва предварително – ако желаете, само леко може да го минете през огъня. По времето на печенето, във фурна на 220 градуса, то омеква от сока на зеленчуците и малкото водичка, която сме добавили и става страшно крехко.

Печете около 45 минути или час, в зависимост колко препечено обичате да хапвате, и вашият гювеч по царски е готов. Ще ви хареса!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.