Така се прави вкусотия аламинут от стар хляб (не изхвърляйте хляба, а си оближете пръстите)

1
3994

Останал ви е стар хляб в хладилника и се чудите дали да го изхвърлите – не, пригответе си тази вкусотия!

Колко пъти ни остава от вчерашния хляб в хладилника, а нашите хора вече купили нов?! В повечето случаи не ни остава друго, освен две неща – да го пробутаме на мъжа си или да го изхвърлим.

Не, не правете нито едно от двете, а просто си пригответе този бърз и страшно вкусен аламинут от вашия стар хляб. Гарантираме, че се получава супер вкусотия, с която може да вечеряте или закусите съвсем спокойно.

вкусотия
Страшна и бърза вкусотия от нашия стар хляб, който не сме изхвърлили

Рецептата за нашата вкусотия от останал хляб е следната – трябват ни само хлябът, около 150 грама сирене, 150-200 грама кашкавал, четири яйца, 300 грама кисело мляко, лъжичка сода бикарбонат, малко сол и половин чаша олио.

И така, започваме да приготвяме вкусотията от стар хляб като нарязваме хляба на кубчета и го слагаме в тавичка, която предварително сме намазнили с олиото. Върху него щедро поръсваме натрошеното сирене и добре разбиваме яйцата, за да направим заливката.



Към яйцата прибавяме киселото мляко, олиото и солта, а после изсипваме всичко това върху сиренето и хляба.

Печем във силно загрятата фурна на около 250-300 градуса за близо двадесетина минути. Накрая, когато вече всичко е готово, настъргваме кашкавала и го оставяме да се запече допълнително, докато се размекне и разлее с приятен златист цвят върху ястието ни.

Вадим от фурната и сервираме още топло. Може да е евтино и направено от останал хляб, но вкусът му изобщо няма да ви разочарова, напротив – доста ще ви се услади. Приятен апетит с рецептата „от нищо нещо“!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Много е вкусно, наистина!
    На вкус много прилича на „Мързелива баница“ и вместо да оставите старият си хляб да се развали, и да го хвърлите, просто пробвайте тази рецепта, за която благодаря!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.