БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ: Обратният PIN-код не е начин за защита срещу крадци

0
302

БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ направи изявление, заради информация, която се тиражира из социалните мрежи – при въведен PIN-код на обратно от банкомат, ще се защитите от крадци

Твърденията казват следното нещо – ако вашият PIN-код е например 1234.

Когато тръгнете да теглите пари от банкомата и бъдете нападнати от крадци, които ви заставят да изтеглите цялата наличност от картата, вие трябва да наберете PIN-код 4321.

Това означава, че парите ще започнат да излизат, но банкоматът ще ги върне обратно в устройството, а в същото време полицията автоматично ще бъде уведомена и патрул ще пристигне на местопрестъплението.

От БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ – АД казаха, че това твърдение не е вярно, научихме от novavarna.net, които цитираха съобщението от сайта www.bobs.bg.



borika
Борика – Банксервиз съобщи, че твърдението за банкоматите не е вярно

За читатели, които не знаят коя е БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ, повече информация можете да научите директно от нейния сайт ТУК.

И въпреки, че тази информация не е вярна, не трябва да забравяте, че когато слагате вашата карта в банкомата и започвате да набирате PIN-кода, е добре да прикриете с ръка клавиатурата, защото може да има сложено скимиращо устройство, което да запише и вашия  PIN-код.

Преди да сложите вашата карта в банкомата, огледайте да не би да има сложена камера от крадци, която да запише вашия PIN-код.

Гледайте да теглите пари от банкомат, който е монтиран на стената на банков офис. Това е най-сигурното място за теглене на пари. Банковите офиси са добре охранявани и през нощта от видео наблюдение.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.