Така се правят лесни тиквички с чесънче и още вкусотийки (бързо и страшно апетитно)

0
2222

Лесна рецепта за тиквички с чесънче и още няколко вкусни продукта във фурна

Представяме ви една от нашите любими рецепти за лятно ястие с тиквички, което се прави лесно и бързо във фурната, като е едновременно страшно вкусно и диетично. Сигурни сме, че ще ви хареса и ще си оближете пръстите.

Продуктите, които са необходими, са за четиричленно семейство и дори повече, затова може да приготвите ястието и с по-малко количество от тях, според предпочитанията си. Но пък няма лошо да си помогнете с готово ястие и за следващия ден, за да не се налага отново да се потите над печката.

тиквички
Тиквички с чесънче, сирене, яйца и още вкусотийки на фурна – супер вкусно и бързо

И така, нужни са ни 2-3 килограма тиквички, четири яйца, чаша и половина брашно, 2-3 пакетчета галета, 400 грама сирене, две глави чесън, две глави стар лук, черен пипер и солчица на вкус, както и две връзки магданоз.

Първо настъргваме тиквичките и ги осоляваме леко, за да им изтече водата. Когато си пуснат течността, ги хващаме и ги изстискваме добре, след което ги смесваме със счуканите яйца, брашното, галетата, натрошеното сирене, нарязания лук и ситно накълцаните магданоз и чесън. Слагаме подправките и добре разбъркваме сместта, за да стане напълно хомогенна.



После започваме да правим кюфтета от тиквената смес, или ако предпочитаме да не си играем толкова, просто я изсипваме в тавичката. Добре е да поставите сместта върху специалната готварска хартия, а не директно върху тавата, за да не загарят.

Отгоре ги поръсваме с малко олио и ги оставяме да се пекат във фурната, която сме загрели около 200-220 градуса. Нашите чудни тиквички с чесънче и други вкусотии са готови максимум до час време, но зависи дали обичаме да хапваме по-препеченко или не. Следете ги и ги свалете от огъня, когато прецените, че са станали по ваш вкус.

Пожелаваме приятен апетит с това наистина вкусно лятно изкушение!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.