БНБ: Специалният надзор над КТБ няма да бъде вдигнат

0
355

БНБ днес обяви, че специалният надзор за КТБ няма да бъде отменен

От БНБ са разпратили писма-покани до мажоритарните собственици на КТБ с искане  да изпратят предложения за оздравяване на пострадалата банка.

Руският инвеститор няма претенции, казаха по bTV.

БНБ
БНБ отказва да свали надзора над КТБ

Няма основания за отмяна на специалния надзор, защото КТБ няма нужния финансов ресурс, с който да покрие задълженията си към вложенията на гражданите, както и към други кредитори.

Към момента недостигът на ресурс за КТБ е 6,3 милиарда лева. За другата банка под шапката на КТБ – ТБ „Виктория“ изпитва недостиг от 284 милиона лева.



Информацията беше изнесена днес от БНБ за медиите.

През изминалите няколко седмици граждани правиха протести пред сградата на БНБ, защото искат да им бъдат върнати блокираните средства.

Положението за много хора е наистина тревожно, защото имат депозити, влогове или блокирани работни заплати, както и пенсии в КТБ.

В репортаж за bTV  преди няколко дни показаха протестиращите, които са възмутени от създалата се ситуация.

Имаше хора, които споделиха, че след като парите им са блокирани в банката, те трябва да вземат заеми от познати, за да могат да оцеляват.

Наскоро в медийното пространство беше цитирана датата 21 декември, когато специалният надзор над КТБ бъде свален от БНБ.

Дано това да е крайната датата, защото хората се измъчиха.

Положението наистина е ужасно!

Тази година се случиха толкова неприятни нещастия. Трагедиите и драмите започнаха от наводнението в Аспарухово. После се прехвърли в габровските села.

После природните стихии атакуваха Мизия.

През това време проблемите с КТБ изкристализираха и в крайна сметка се оказва, че няма българско семейство, което да не е било сполетяно от някаква беда.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.