Великобритания е заплашена от астероидно цунами

0
325

Задаващото се астероидно цунами може да засегне крайбрежните райони

Експерти от университета в Саут Хемптън посочват, че съществува огромен риск Великобритания да бъде пометена от астероидно цунами.

Очаква се задаващото се астероидно цунами да засегне крайбрежните райони. Учените предупреждават, че новата опасност може да вземе стотици хиляди жертви, пише „МегаВселена“.
Благодарение на новоразработения софтуер, учените прогнозират задаващите се рискове от преминаването на астероиден дъжд и изчисляват рисковете за страните, които могат да попаднат под обстрела му.

Задаващото се астероидно цунами може да засегне крайбрежните райони
Задаващото се астероидно цунами може да засегне крайбрежните райони

„The Tejegraph” отбелязва, че Великобритания е разположена встрани от основния коридор на предстоящото астероидно цунами.
Коридорът се простира над Испания, Франция, Германия и Скандинавия.
Падането на астероид в Северно море или в северната част на Атлантическия океан може да предизвика разрушително цунами за крайбрежните райони на Великобритания.

Шансът космическата скала да удари по бреговете на Норфолк през следващите 85 години например е 1 на 10 000.
Създателят на програмата Клеменс Ръмпф посочва, че благодарение на тези математически модели, ще може да се взимат оперативни решения за необходимостта от масова евакуация на жителите на даден район, за който се предполага, че е заплашен от падането на астероид.



Ръмпф твърди, че от откритите 13 000 астероида, има шанс почти пет хиляди от тях да ударят Земята.
Благодарение на новата програма може да бъде изчислена траекторията на падащото небесно тяло и амплитудата на разрушителните колебания вследствие на сблъсъка, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.