Учени разкриха как изглеждат извънземните в действителност

0
480

Извънземните не са малки зелени човечета, а са копие на хората

Учените развенчаха мита за тиражирания от киноиндустрията и медиите образ на извънземните.

Оказва се, че извънземните далеч не приличат на зелените човечета, които ни биват представяни по филмите, а са копие на хората.
Британски планетолог посочва, че населението на планетата се е видоизменило в резултат на еволюционните процеси, които са приложими за цялата Вселена. На практика това означава, че живите организми нямат много голям избор що се отнася до външния облик, което пък на свой ред идва да рече, че извънземните са като огледален образ на хората, пише „МегаВселена“.

Извънземните не са малки зелени човечета, а са копие на хората
Извънземните не са малки зелени човечета, а са копие на хората

Проф. Саймън Морис от университета в Кеймбридж смята, че човекоподобните са се появили в резултат на еволюцията на част от планетите, които са сходни на Земята.
„The Independent” отбелязва на страниците си, че в новата книга на проф. Морис „Руните на еволюцията” е посочено, че попадайки в определени условия, макар и различни, живите организми придобиват еднакъв вид.
Той дава за пример акулите като риби и делфините като бозайници

Не е изключено устройството на други планети във Вселената да е сходно с това на Земята, посочва ученият.
От твърденията на учения може да се направи изводът, че извънземните може да са около нас, но съвсем не изглеждат по начина, по който бяха описвани до неотдавна като малки зелени човечета с малки глави, но огромни глави и очи.



Учените непрестанно откриват все по-голям брой екзопланети в космическото пространство, на които съществува живот, така че вероятно не е далече времето, в което ще се срещнем с т.нар. извънземни, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.