Вкусотия: Така се правят пълнени топчици от кайма (страшни за мезе)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Пълнени топчици от кайма е едно наистина невероятно вкусно изкушение, от което става приказно мезе

Днешната рецепта, с която ще ви изненадаме, включва това, което българинът си обича най-много, а именно месцето. Вярно, че е лято и в жегите повече вървят зеленчуците, но достатъчно сме постили, време е да се облажим малко през уикенда. Още повече, че настоящата рецепта е чудно вкусна и от нея става приказно мезе.

Представяме ви нашата любима рецепта за пълнени топчици от кайма, която дори в момента ни кара да се облизваме апетитно. Знайте, че се приготвят изключително бързо и лесно, така че дори да ви изненадат гости, не е страшно.

кайма

Направете си тези чудни пълнени топчици от кайма и си оближете пръстите!

Продуктите, които ви трябват са един килограм кайма, 2-3 кисели краставички, едно сварено яйце, олио, солчица, няколко кренвирша – около 1-2 или около 150 грама телешки салам (по ваш избор) и мариновани гъби от буркан.

Първо нарязваме на кубчета киселите краставички, гъбите, свареното яйце и кренвиршите или колбаса. Предварително сме омесили каймата, която после разстиламе добре и върху нея поставяме малко от своята плънка. После завиваме така, че от каймата да се получат малки топчици.С олио намазваме леко тавичката, в която ще печем нашите пълнени топчици от кайма и ги оставяме да се пекат във фурната, която предварително е силно загрята.

Като гледате колко лесно се прави, а и като имате предвид вкуса на всички продукти, които ще ползвате, няма начин да не се досетите, че пълнените топчици от кайма стават наистина ядски вкусни.

По ваше желание вътре в тях може да добавите и парченце кашкавал. В точната рецепта той не фигурира, но всички знаем колко добре върви кашкавалче в кайма, така че горещо ви го препоръчваме. Добър апетит на всички!

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар