Вкусотия: Така се правят пълнени топчици от кайма (страшни за мезе)

0
796

Пълнени топчици от кайма е едно наистина невероятно вкусно изкушение, от което става приказно мезе

Днешната рецепта, с която ще ви изненадаме, включва това, което българинът си обича най-много, а именно месцето. Вярно, че е лято и в жегите повече вървят зеленчуците, но достатъчно сме постили, време е да се облажим малко през уикенда. Още повече, че настоящата рецепта е чудно вкусна и от нея става приказно мезе.

Представяме ви нашата любима рецепта за пълнени топчици от кайма, която дори в момента ни кара да се облизваме апетитно. Знайте, че се приготвят изключително бързо и лесно, така че дори да ви изненадат гости, не е страшно.

кайма
Направете си тези чудни пълнени топчици от кайма и си оближете пръстите!

Продуктите, които ви трябват са един килограм кайма, 2-3 кисели краставички, едно сварено яйце, олио, солчица, няколко кренвирша – около 1-2 или около 150 грама телешки салам (по ваш избор) и мариновани гъби от буркан.

Първо нарязваме на кубчета киселите краставички, гъбите, свареното яйце и кренвиршите или колбаса. Предварително сме омесили каймата, която после разстиламе добре и върху нея поставяме малко от своята плънка. После завиваме така, че от каймата да се получат малки топчици.



С олио намазваме леко тавичката, в която ще печем нашите пълнени топчици от кайма и ги оставяме да се пекат във фурната, която предварително е силно загрята.

Като гледате колко лесно се прави, а и като имате предвид вкуса на всички продукти, които ще ползвате, няма начин да не се досетите, че пълнените топчици от кайма стават наистина ядски вкусни.

По ваше желание вътре в тях може да добавите и парченце кашкавал. В точната рецепта той не фигурира, но всички знаем колко добре върви кашкавалче в кайма, така че горещо ви го препоръчваме. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.