Така се правят най-вкусните гювечета „Фантазия“ (наистина са малка фантазия)

0
1028

Гювечетата „Фантазия“ стават страшно вкусни, защото са богати на разнообразни продукти

Кой не обича да си похапне вкусно и топло гювече?! Надали има много хора, които ще се намръщят и ще отговорят отрицателно. В повечето случаи обаче, сякаш винаги първо се сещаме за най-разпространените гювечета по заведенията, а именно сирене по шопски. Те безспорно са вкусни, но когато е за вкъщи, искаме да си приготвим нещо по-така…

Затова и днешната рецепта за гювечета „Фантазия“ е една от най-добрите, които сте опитвали. Защото е вкусно и защото съдържа много и разнообразни продукти. Няма да уточняваме точното количество на продуктите, защото всичко зависи от вашия вкус и от точния брой купички, които сте решили да направите.

гювечета
Гювечета „Фантазия“ са наистина едно разкошно ястие

Това, което ви трябва като продукти обаче, е следното – пилешко месо без кожа, свинско месо, лук, чесън, зехтин, червена и зелена чушка, домати, гъби от консерва, кашкавал и яйце.

Първо нарежете пилешкото и свинско месо на малки парченца и ги поставете в тигана, за да ги позапържите съвсем леко. В малко зехтинче мръвките просто трябва леко да поомекнат и да преминат през огъня. След това ги сваляте от котлона и вече са готови да влязат в гювечетата.



Във всяко едно гювече поставете по малка лъжичка зехтин, няколко пилешки и свински мръвчици, нарязан лук и чесън, както и по малко от нарязаните червена и зелена чушка. Вътре слагате и парченцата кашкавал, както и маринованите гъбки от консервата, също нарязани на парченца.

Най-отгоре нарязвате доматите и покривате с тях гювечетата, след което слагате да се пекат в предварително нагрята до 220 градуса фурна. Стига им около 45 минути, за да станат готови и до час, ако искате да са по-препеченки.

15-тина минути, преди да ги извадите, чукнете отгоре им по едно яйце. Сигурни сме, че рецептата за гювечета „Фантазия“ ще ви хареса, защото за нас те наистина са си една малка фантазия. Желаем добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.