Така се прави убийствено мезе за ракия (страшно вкусно, литър не му мърда)

0
1557

Рецептата за това мезе за ракия се услажда на всички, които са го опитали, поне до момента

Вярно, че лятото е в разгара си и жегите ни морят яко, но пък затова са климатиците, а и хладината на величествената планина – ако сте щастливци и сте вече в отпуск, разбира се. Каквото и да си говорим, истината е, че българинът си е свикнал да си хапва добре, в комбинация с ракийка. Затова няма да изневерим на традицията.

Ще ви предложим една супер вкусна и бърза рецепта за убийствено мезе за ракия, което поне един литър си го гълта като стой и не питай. Хубавото е, че се прави лесно и не ви трябва друго към него, освен може би една лека салатка.

мезе за ракия
Става чудно вкусно мезе, прекрасно за ракийка

И така, продуктите за нашето мезе за ракия са следните – две-три сурови наденички, един патладжан, един буркан мариновани гъби, 3-4 кисели краставички, около 200 грама бекон и три сварени яйца.

За соса, защото към нашето мезе има и такъв, ни трябват една кофичка с майонеза, една лъжица кисело мляко, две лъжици прясно мляко, една стрита люта чушка, черен пипер и сол по щипка или на вкус.



Започваме да приготвяме нашето супер мезе за ракия като цепваме леко наденичките по повърхността и ги мятаме на грил или тиган, като леко ги запичаме. Изпичаме, обелваме и намачкваме патладжана и към него прибавяме нарязаните гъби от буркана, киселите краставички и бекона.

Яйцата, които са твърдо сварени, ги натрошаваме и също добавяме към предходната смес. После взимаме телена бъркалка и добре разбъркваме всички посочени съставки за нашия сос, които предварително сме смесили заедно в произволен съд.

Със заливката поливаме сместта от патладжан, яйца, гъби, бекон и кисели краставички, и отново объркваме всичко. Поставяме наденичките в чиния, а върху тях или до тях сипваме от чудната апетитка, която сме направили току-що. Остава само да си кажем наздраве и добър апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.