Сладък аламинут: Така се прави чудна сладоледена торта за 15 минути

0
465

Това може би е една от най-бързите сладоледени торти, но и страшно вкусна

Днес ще ви предложим една рецепта, която спокойто може да се кандидатира за рекорд по бързина и елементарност на приготвяне. Затова пък вкусът й по нищо не отстъпва на сложните и засукани сладкиши.

Става дума за сладоледена торта, която се прави точно за 15-ина минути. И дете може да я приготви, камо ли възрастен човек – то си е цяло бързо удоволствие.

сладоледена торта
Бърза, лесна и супер вкусна сладоледена торта

Ето и самата рецепта, и начинът на приготвяне на нашата бърза сладоледена торта. Взимаме две готови рула с шоколад, по наш избор. В магазините има широк асортимент, така че няма да се затрудним.

Нарязваме ролцата на колелца, с дебелина около един сантиметър и ги нареждаме отдолу и отстрани в съд или купа, в която преди това сме разстелили домакинско фолио. Внимавайте само фолиото да е достатъчно голямо и щедро да излиза от купата, защото с него после ще покрием тортата си.



След като сме наредили нарязаните колелца от рулата, ги напръскваме леко с ром или коняк, а защо не и с любимото си сладко. После идва ред на сладоледа, който е отново според собствения ни вкус. Гледайте обаче да бъде възможно по-мек, за да ви е по-удобно да работите с него.

Сладоледа изсипвате върху нарязаните рулца, а отгоре може да украсите с разни плодове според сезона. Може да са ягоди, череши, малини, или каквото друго ви щукне. Ядките също ще допълнят вкуса на сладоледената торта.

На финала поставяме още няколко парчета руло върху нашата торта и я покриваме добре с фолиото. Купата поставяме във фризера, където да престои поне два часа, а после сервираме. Бързо, лесно и удивително вкусно е!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.