Така се правят чудни пълнени тиквички по аржентински (лесна и вкусна рецепта)

0
417

Рецептата за пълнени тиквички по аржентински определено си струва да я пробваш

В сезона на тиквичките, рецептите, по които може да приготвим вкусния зеленчук, са наистина много. И това е чудесно, защото разнообразието е ключът към всяка добра кухня, в това число и домашната.

Днешната рецепта за пълнени тиквички по аржентински със сигурност си струва да се опита, защото е много вкусна, а и лесна за приготвяне.

пълнени тиквички
Пълнени тиквички по аржентински е балсам за небцето

Трябват ни две тиквички, един белтък, стотина грама шунка, четири стръка пресен магданоз, три щипки индийско орехче, както и щипка сол и черен пипер, кафяна чаша прясно мляко, сто грама маслини, две филии хляб, около 40 грама масло, два стръка пресен лук и кашкавал за настъргване.

Първо режем тиквичките на две по дължина, за да ги разполовим, а после ги издълбаваме като лодки. Поставяме ги във вряща вода и варим около пет минути. После ги слагаме в съд със студена вода, за да изстинат, а след това върху салфетка, за да се изцедят от излишната вода.



Филиите хляб накисваме в прясното мляко, за да могат да омекнат. Нарязваме лука и взимаме бялата му част, която задушаваме в маргарина. След това добавяме към него изрязаната вътрешност на тиквичките. Когато всичко това омекне, добавяме нарязаните на ситно маслини, натрошения хляб, шунката, индийското орехче, солта и черния пипер.

Разбъркваме добре тази смес и я оставяме да се поохлади малко. Чак, когато тя леко поизстине, към нея добавяме белтъка от яйцето, плюс нарязания на ситно магданоз. С получената вкусна плънка напълваме тиквичките и ги нареждаме в тавичка, която сме намаслили предварително.

Отгоре настъргваме кашкавал и нарязаните зелени пера от лука, а после печем във фурната, загрята до 200 градуса. Вкусно и лесно, дано ви се услади!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.