Супер бърз деликатес от кайма, кашкавал, кисели краставички и още вкусотийки

0
3567

Това ястие наистина е страшен деликатес и се прави неочаквано лесно и бързо

В жегите на всички ни се ще да не пускаме нито фурна, нито котлони, а само климатика, но няма начин. Салатите са хубаво нещо, но не може да караме само на тях, защото коремчето си иска и друго.

Затова обаче днес ще ви предложим една рецепта за супер вкусен, но и лесен и бърз за приготвяне деликатес, който няма начин да не ви хареса. Само като погледнете какво съдържа и ще ви потекат лигите.

деликатес
Един наистина страхотен деликатес

За направата му ни трябват килограм кайма, 5-6 кренвирша или малко шунка, около 200 грама пушено сирене, пак около 200 грама топено сирене, две яйца, няколко кисели краставички, 200 грама кашкавал, лъжица чубрица, щипка черен пипер, кимион и сол.

Започваме да приготвяме нашия супер деликатес като първо нарязваме кренвиршите или шунката, а след това и двата вида сирена – режем ги на малки кубчета от около един сантиметър.



След това взимаме приготвената тава и в нея слагаме каймата, нарязаните мръвчици, киселите краставички – също нарязани, двата вида нарязани сирена, двете яйца и подправките. Щом всичко това вече е в тавичката, започваме да месим, все едно месим смес за кюфтета.

Вместо кюфтета обаче, не накъсваме сместта, а просто я натискаме с ръка така, че да я разпределим равномерно по цялата тавичка. За да ви е по-лесно, може да си навлажните ръката и така да разстилате сместта по-добре. Ако имате време, препоръчваме да оставите тавичката за около два часа в хладилника, като я завиете с найлон или фолио, за да не съхне вкусотията в нея.

После поставяме в загрята на 200 градуса фурна и печем около 40 минути. Малко, преди да извадим деликатеса от фурната, поръсваме обилно с настъргания кашкавал. А после – вие решавате как да го режете и с какво да го полеете. Важното е, че е вкусно, пък останалото е бош лаф!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.