Така се прави страшен деликатес с пилешко и сушени домати (е, няма такава вкусотия!)

0
1002

Удивително лесна и три пъти по-вкусна рецепта за деликатес от пилешко със сушени домати и още нещо

Лесно, бързо и мнооого вкусно – какво повече търсим от едно ястие?! И точно такова ще ви предложим днес, при това леко по-нетрадиционно и екзотично от познатите, които правим всеки ден. Защото ще използваме качествата на сушените домати и каперсите.

Днешната ни рецепта е за деликатес с пилешко месо и сушени домати, който е наистина елементарен за приготвяне.

деликатес
Тази рецепта за пилешко, сушени домати и каперси е супер деликатес

Необходимите продукти, които ни трябват, са следните – около 400 грама пилешко месо, най-добре да е филе, но без кожа, близо 200 грама мариновани сушени домати, лъжица каперси, близо 50 грама зехтин, 60 грама масло, около 50 грама бяло вино и печени зеленчуци за гарнитура. Но пък вие сами ще си решите каква гарнитура предпочитате.

Първо трябва да оформим от пилешкото месо един по-тънък слой, за да може да завиваме лесно с него. Пригответе две сравнително равни парчета, които ще напълните с нарязаните сушени домати и каперсите. После ги завийте на рулца и ги сложете в тигана да се запължат леко – мазнината е зехтина плюс маслото.



Щом пилешките рулца вече са позапържени, ги махаме от тигана и ги преместваме в тавичка, която ще поставим във фурната. Преди това обаче ще полеем нашите рулца с бялото вино. Фурната трябва да е предварително загрята на около 200-220 градуса, а нашият деликатес се пече не повече от 15-ина минути.

Поднася се на вас или вашите гости с канапе от печени зеленчуци или зеленчуци на скара, но гарнитурата може и да е различна. Казано накратко – хапвате го с каквото ви душа иска. Важното е, че става страхотно и винаги е супер вкусно. Желаем добър апетит на всички и хубав остатък от уикенда!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.