Така се прави страшна вкусотия от сух хляб (лесно, апетитно и икономично)

0
1189

Имате останал сух и стар хляб от предния ден – няма проблеми, превърнете го в поредното чудо на кулинарията!

Досега сме ви представяли две рецепти за вкусни ястия от стар хляб. Това наистина са ценни съвети, които сме научили от бабите си, защото са едновременно лесни, апетитни и икономични. А и вместо да се чудим какво да правим с хляба, нека го оползотворим.

Днешната рецепта е за една наистина голяма вкусотия, основата на която отново е сухия хляб от предния ден. За да уточним, ще кажем, че това е рецепта за пълнен стар хляб – той обаче трябва да е запазен цял. Трябват ни още връзка зелен лук, около 200 грама кашкавал и 200 грама сирене, също толкова количество шунка или шпеков салам и 125 грама масло.

хляб
Пълнен сух хляб – неустоима вкусотия за вечеря

Първо трябва супер внимателно да разрежем хляба надлъжно и напречно. Ще ви е по-удобно ако някой ви помага и придържа, за да не се разпадне по време на рязането. Ето това е и най-важната причина хлябът да е сух.

Когато свършите работата с рязането, поставете хляба в тава за печене, но покрита от домакинска хартия за готвене. После нарежете всички останали продукти на ситни парченца, с големината на прорезите, които сте направили в хляба.



Лука се реже на кръгчета. Накрая взимаме парченцата от всички нарязани продукти и започваме да ги пъхаме в дупките по хляба – произволно, но така, че да успеем да запълним всички отвори в хляба.

Печем в предварително нагрятата до 220 градуса фурна, докато нашият деликатес се зачерви и започне да ухае така, че лигите ни потекат. Може да е с подръчни средства и не толкова луксозно, но вярвайте – убийствено вкусно е. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.