Принц Джордж днес е особено щастлив и е обсипан с подаръци

0
350

Всички медии от няколко дена са фокусирали своето внимание към малкия британски принц Джордж, а днес той вече е обсипан с подаръци

Преди 2 години, на този ден пред клиниката Сейнт Мери в Лондон се бяха събрали стотици лондончани и журналисти в очакване на новината какво бебе ще роди херцогиня Кейт.

Щастието на Бъкингамския дворец и на британците се оказа огромно, след като оповестиха, че принц Уилям е продължил монархия с престолонаследник.

Две години по-късно  принц Джордж  вече има опит в далечно пътуване зад граница, когато през 2014 г. неговите родители посетиха Австралия и взеха своя първороден син с тях.

Тази година принц Джордж се сдоби и с малка сладка сестричка – принцеса Шарлот и вече има за кого да се грижи.



prince-george
Принц Джордж е особено щастлив

За британците такива емоции, свързани с членовете на кралското семейство са нормално ежедневие, което датира от повече от 500 години без прекъсване.

За много българи все още са непонятни радостта и щастието на британците при раждане или лични празници в семейството на кралицата.

Причината е понятна. До 1944 година старите хора все още разказват как с вълнение са очаквали какви деца ще роди младата българска царица Йоанна. Онези, които не са чули новината от първа ръка, са разбирали по броя на топовните салюти, които изиграли ролята на вестоносци за пола на царските деца.

След 1944 г. тази традиция вече не съществува, а поколения българи са израснали без нея и днес не могат да разберат еуфорията в Лондон и във Великобритания.

Въпреки това, на Острова днес малкият принц Джордж получава своите подаръци за втория си рожден ден, а от Националната банка (Bank of England) пуснаха юбилейна монета с лика на Свети Георги, покровител не само на малкия рожденик и бъдещ престолонаследник, но и на цялото кралство.

prince-george
На изписването на принц Джордж
prince-george
Принц Джордж си има сестричка, за която да се грижи

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.