Тайната на Великденските острови е разгадана (ВИДЕО)

1
509

Великденските острови винаги са привличали погледите на любопитните туристи, защото там са поставени  уникални  статуи

До преди няколко години всички, които са гледали снимки от това наистина райско място или са имали уникалния шанс да стъпят на него, са се чудили какво символизират тези човешки глави, които стърчат над зелената трева.

Днес все още всички загадки не са разгадани от археолозите, но има огромен напредък в откритията.

Вероятно най-любопитното разкритие е свързано с големината на статуите.

Това съвсем не са само човешки глави, а цели статуи с височина около 11 метра. Теглото на една статуя може да достигне до 84 тона.



Голяма част от височината на статуите е била затрупана с почна през вековете  и по този начин наносите  са ги  съхранили невредими векове наред.

Археолозите разчистиха в дълбочина почвата около някои от статуите и можем да ги видим какво представляват.

Натрупаната почва около статуите от Великденските острови показва, че в далечното минало повърхността е била много по-ниска спрямо морското равнище.

velikdenski-ostrovi
Една от тайните на Великденските острови е разгадана

А 11-метровите гиганти са се извисявали нагоре.

Освен вулканичните скали, от които тези огромни скулптурни шедьоври са направени, на островите е имало буйна растителност и гори, които са унищожени.

След направени проби в лаборатории в САЩ станало ясно, че населението се е установило на Великденските острови между 10 и 12 век сл. Хр.

Статуите представляват моаи – древните предци на заселниците.

Все още се води спор дали тези моаи са наследници на древната Атлантида, спасили се от катаклизмите, които причиняват потъване на континента.

Възможно е така да са изглеждали древните лемурийци. Тези загадки предстоят да бъдат разгадани, но и онова, което археолозите установиха към момента е забележително.

 

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Питам обаче ,защо има два абсолютно еднакви барелефа на „Мадарският конник“/ конничка по последни изследвания? Единият под който съм израсъл е край село Мадара а другият барелеф в Памир!Според ядрено магнитен анализ са на повече от 5 хилядолетия…..Мадарският барелеф е бил обкован в злато и с бинокъл се е виждал някъде от молдовските степи !Според преданията болгарите са дошли тук благодарение на него! Великият Александър Велики е пожелал ако го убият преди похода си към Памир да бъде погребан пред Мадарският конник! Защо тази информация се пази така стриктно от някой?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.