Внимание: Живакът скача още през следващите два дни

0
232

Месец юли си отива, но трябва да понесем горещините и през следващите два дни. Живакът продължава да се покачва нагоре

Както научихме от прогнозата, която направи доц.  Георги Рачев за зрителите на Нова ТВ, във вторник и в сряда живакът ще отчете стойности от 40 градуса по Целзий, а в най-горещите точки от страната е възможно да има и температурни рекорди.

В края на седмицата 1 и 2 август 2015 г. трябва да има превалявания от дъжд, коментира доц.  Георги Рачев. Живакът ще падне със 7 – 8 градуса, но очакваната влага ще разхлади населените места и природата.

Чак в периода от 7 август температурите ще се нормализират и ще бъдат в рамките на 33 – 34 градуса.

За нас хората и за тревата тези жеги са непоносими,  но според климатолога доц.  Георги Рачев това са нормални летни горещини, характерни за нашите географски ширини в летните месеци.



Такива горещини е имало по време на жътва в далечното минало, когато реколтата от жито е била прибирана на ръка, но през нощта хората са спели по-спокойно от нас, защото са живели в къщи, а не в панелки и тези къщи не са били наблъскани една до друга, а на разстояние, заобиколени от дворове и градини.

gorestina
Живакът скача през следващите 2 дни – пазете вашето здраве

Не трябва да забравяте да се погрижите за вашето здраве!

Носете светли и широки дрехи, за да се проветрявате.

Слагайте шапки на главите.

Пийте много вода. От топлия въздух тялото се обезводнява, а когато водният резерв на организма се изчерпи, получавате топлинен удар.

В летните горещини е важно да пиете вода, за да разреждате кръвта, която от горещината става по-гъста и трудно подвижна.

Не стойте в прекалено охладени помещения от климатици, като правите голяма амплитуда от температурата вън и вътре, защото тялото не може да се адаптира за секунди от студено към горещо и ще колабирате.

Същото се отнася и при пътуване с превозни средства и климатик.

Например, ако се движите на дълъг път без прекъсване в продължение на 2 или 3 часа, когато наближите да слезите от превозното средство, намалете климатика, за да стане по-топло в купето, а когато излезете извън колата, тялото ви да бъде подготвено за горещината.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.