Времето през септември ще бъде неочаквано

0
178

Водещи метеоролози направиха своите прогнози за времето през септември. Те казаха, че ни очаква един непредсказуем месец

От Националния институт по метеорология и хидрология към  БАН твърдят, че през месец септември времето ще бъде твърде променливо.

Очаква ни голяма амплитуда в температурите. Първите 10 дена на септември ще бъдат предимно облачни и дъждовни.

През втората десетдневка времето ще се стопли, а през третата отново ще бъде облачно и с валежи.

времето
Времето през септември ще ни накара да се потим от горещина и да зъзнем от студ

През студените дни температурите доста ще паднат – от 4 до 9 градуса.През топлите дни времето ще бъде горещо като през лятото – от 27 до 32 градуса, твърди синоптикът Красимир Стоев.

Тази рязка смяна на температурите не се отразява добре върху здравето на хората.

При рязкото захлаждане, хората започват да страдат от кашлица, висока температура, настинки, защото телата не са се настроили към студа.

При рязкото повишаване на температурата, хората със сърдечни проблеми, високо кръвно, диабет трябва да се пазят.

В понеделник започва да духа студен вятър от северозапад. Вторник, сряда и четвъртък ще бъдат студени дни с валежи от дъжд. Максималните температури ще паднат до 26 градуса.

В същото време по новините припомнят, че с влизането на месец септември, всички туроператори на морето свалят цените на нощувките.

Не са малко хората, които предпочитат да летуват през септември, защото няма толкова много туристи, доста по-спокойно е, времето е по-хладно, а цените са много по-ниски.

Ако решите да бъдете летовници през септември на морето, следете 5 и 10-дневните прогнози за времето. Така ще  се ориентирате правилно кога времето ще бъде топло, за да прекарате незабравими  дни на морето.

Много сериозно се говори, че тази година зимата ще бъде дълга и студена. Все още е рано да се каже, защото никой не е споменавал да са цъфнали овошки и кестени.

Но производителите от селата коментират, че тази година сините сливи са узрели прекалено рано, а големите дини вече са привършили.

През изминалите години това е ставало чак в края на септември.

Да се надяваме, че времето през септември няма да ни причини големи пакости и неприятности!

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.