Култов сериал от миналото започват да излъчват отново у нас (ВИДЕО)

0
447

В края на 80-те години на 20 век българските зрители бяха прихласнати по един сериал, заради който не си позволяваха  вечер да закъсняват вкъщи

Наследството на Гулденбург“ – самото споменаване на името на този сериал предизвиква в съзнанието на хиляди българи много спомени.

За едни това е част от младостта, която няма да се върне, за други – въздишките по стандарта на живот в бившата ФРГ.

В края на 80-те Германия все още беше разделена на Източна и Западна.

За да пътуват от едната част на Берлин в другата, германците показваха своя международен паспорт.



За тях това са били тежки години, защото много семейства и роднини останаха разделени от Берлинската стена.

Ние българите  гледахме със зяпнала уста този сериал как богатите капиталисти имат собствени компании, Мерцедес-и, живеят в дворци, а стилът и начинът им на живот в пъти надминаваше представата на обикновения българин.

guldenburg
Обичаният сериал „Наследството на Гулденбург“ се завръща при нас по Нова ТВ

В миналото дебелите и луксозни Некерман-и, донесени от някой международен шофьор (тираджия) у нас,  обикаляха от едно семейство в друго като апокрифна литература.

Малки и големи се дивяхме на красивите дрехи и обувки, прекрасни пердета, мебели, битова техника и други аксесоари, които западните германци имат в изобилие, а у нас нерядко се извиваха  дълги опашки за обувки пред магазините на Пирин, защото ги зареждаха във вторник и всичко се изчерпваше за отрицателно време.

Нерядко липсваха дамски чорапогащи в магазините, а когато зареждаха търговската мрежа, количествата не бяха достатъчни и ако човек няма приятелка продавачка, която да му прибере под щанда някой чифт, трябваше да носи скъсаните чорапогащи да им ловят бримките в специални ателиета, за да ги носи още известно време.

Голяма част от дрехите, които продаваха за децата в ДЕТ МАГ бяха просто отвратителни като вид и удобство, а картинките в детските книжки бяха рисувани от най-некадърните художници.

Това беше към края на 80-те години на 20 век, когато вперили погледи в телевизорите вечер гледахме интересния сериал „Наследството на Гулденбург“.

По Нова ТВ ще излъчат  отново немския сериал от 4 август 2015 г. от 12:30 часа.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.