Енергийният регулатор излезе с окончателно решение за цената на тока

0
221

След дълги преговори, увещания и протести Комисията за енергийно и водно регулиране излезе с окончателно решение за цената на тока

Както научихме от новинарските емисии, цената за потребителите от 1 август падат с 0,11%, но за сметка на това фирмите ще трябва да плащат по-скъп ток.

Увеличението ще бъде   13,5 или  17,0% в зависимост от електроразпределителното дружество, което ги обслужва.

Решението на председателя на регулатора Иван Иванов е твърдо. Огромен дефицит е натрупан в Националната електрическа компания, каза председателят на КЕВР.

Бойко Борисов потвърди, че ще спази независимостта на енергийния регулатор и правителството няма да се меси в неговите решения.



Окончателното решение за цената на тока предизвика бурни обществени страсти.

tok
Въпреки масовите протести, КЕВР вдига цените на тока

Работодателите заявиха, че ще искат оставката на председателя на КЕВР, а синдикатите подготвят нови протести през месец септември.

В интервю за  БНТ Кирил Домусчиев – председател на КРИБ обяви, че работодателите също ще подкрепят синдикатите и ще протестират с тях отново през септември 2015 г.

И са абсолютно прави. Защо българският народ трябва да плаща за некадърното управление на  електроразпределителните дружества и липсата на подобаващ навременен  контрол от страна на енергийния регулатор?

Хората са прави да се притесняват за последствията, които по-високата цена на тока ще окаже върху крайните цени на стоките за потребление и на услугите.

Тези по-високи цени ще свият потреблението, а когато няма достатъчно потребление фирмите ще се принудят да свият своето производство и да намалят персонала.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.