Енергийният регулатор излезе с окончателно решение за цената на тока

0
111

След дълги преговори, увещания и протести Комисията за енергийно и водно регулиране излезе с окончателно решение за цената на тока

Както научихме от новинарските емисии, цената за потребителите от 1 август падат с 0,11%, но за сметка на това фирмите ще трябва да плащат по-скъп ток.

Увеличението ще бъде   13,5 или  17,0% в зависимост от електроразпределителното дружество, което ги обслужва.

Решението на председателя на регулатора Иван Иванов е твърдо. Огромен дефицит е натрупан в Националната електрическа компания, каза председателят на КЕВР.

Бойко Борисов потвърди, че ще спази независимостта на енергийния регулатор и правителството няма да се меси в неговите решения.Окончателното решение за цената на тока предизвика бурни обществени страсти.

tok
Въпреки масовите протести, КЕВР вдига цените на тока

Работодателите заявиха, че ще искат оставката на председателя на КЕВР, а синдикатите подготвят нови протести през месец септември.

В интервю за  БНТ Кирил Домусчиев – председател на КРИБ обяви, че работодателите също ще подкрепят синдикатите и ще протестират с тях отново през септември 2015 г.

И са абсолютно прави. Защо българският народ трябва да плаща за некадърното управление на  електроразпределителните дружества и липсата на подобаващ навременен  контрол от страна на енергийния регулатор?

Хората са прави да се притесняват за последствията, които по-високата цена на тока ще окаже върху крайните цени на стоките за потребление и на услугите.

Тези по-високи цени ще свият потреблението, а когато няма достатъчно потребление фирмите ще се принудят да свият своето производство и да намалят персонала.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.