Град Пордим и неразгаданата му мистерия

0
255

В град Пордим през 1989 година се случват мистериозни събития, които остават без правдоподобно обяснение, а случаят е смятан за един от най-необяснимите в България

Събитията започват през есента на въпросната година, когато в къщата на местна жителка на град Пордим, Лазаринка Симеонова, неочаквано започват да се наблюдават мистериозни инциденти. Самотната вдовица чува тайнствени почуквания, а някой или нещо размества предметите от местата им – събития, които принуждават Лазаринка да напусне дома си, изплашена до смърт, и да нощува при някои от своите комшии и роднини.

По-късно феноменът в град Пордим е изследван от учени, както и от феномените Вера Кочовска и Илко Казанджиев, които изненадващо заявяват, че под къщата са положени останките на убита девойка, за която се разказва в стара местна легенда.

Пикът на събитията е на 19 октомври 1989 г. – денят, когато ярък обект се появява над малката къща на Лазаринка в град Пордим. Когато излиза навън, стопанката е разтърсена от нещо като електрически ток, а веднага след това е вдигната над земята и спусната обратно. След това тайнственият обект изчезва към село Згалево, намиращо се недалеч.

град
Мистерията от град Пордим остава неразгадана



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.