Лунната диета през август – наближава време за нейното спазване

0
353

Един уникален начин за прочистване на човешкия организъм е спазване на лунната диета. Вече сме в август, затова бъдете готови

Биолозите са установили, че съществува зависимост между циклите, през които Луната преминава и човешкото тяло.

Една от тези зависимости е свързана с намаляване на натрупаните излишни калории и течности в тялото. Най-лесно и бързо това се случва по време на новолуние и на пълнолуние.

Както препоръчват специалисти по здравословно хранене и диетолози, когато Луната е в новолуние или в пълнолуние, вие трябва да пиете само течности, плодови и зеленчукови сокове – фрешове и смути, билкови отвари, за да можете да детоксикирате организма, да го прочистите от тежки метали, натрупани мазнини, шлака, както и от ненужните течности, които довеждат до повишаване на кръвното, проблеми с бъбреците и със сърцето.

Усиленият прием на сокове и фрешове, заедно с много вода ще раздвижи вашата кръв и работата на бъбреците.



lunnata-dieta
Лунната диета ще ви помогне да прочистите организма

Възможно е ако имате песъчинки в бъбреците или отлагания в жлъчката, да ги изхвърлите след лунната диета.

Приемът на течности продължава от 24 до 72 часа.

Фази на Луната за месец август през 2015 г, са както следва според dnesplus.bg.

Последна четвърт на Луната – 7 август –  05:03:50 часа.

Новолуние – 14 август –  17:54:40 часа.

Първа четвърт на Луната – 22 август – 22:32:12 часа.

Пълнолуние – 29 август – 21:37:44 часа.

Когато Луната се намира във фазата на първа или на последна четвърт,  трябва да използвате някой от цитираните по-долу варианти на хранене дневно:

1. Кисело мляко – 3 пъти дневно и 3 пъти дневно по 1 малка порция с картофено пюре, приготвена от истински картофи, а не приготвено готово картофено пюре.

2. Зеленчуков бульон – сварени зеленчуци без сол. Пиете само техния бульон без застройка от кисело мляко и яйце или пасирате сварените зеленчуци като крем супа без подправки и сол.

3. Плодове и зеленчуци – само пресни, според сезона. Разделяте ги на 5 равни порции, които приемате в трите основни хранения и две в междинните – около 10 и около 15 часа.

4. Само пресни салати от зеленчуци без сол и зехтин. В краен случай с малко пресен лимонов сок – максимум до 4 порции дневно.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.