Гласът на младите хора: Инж. Тотев, защо превръщате Античния театър в кръчма? (ОТВОРЕНО ПИСМО)

0
228

Амбициозните членове от Гласът на младите хора, които успяха да ликвидират грозно нерегламентирано сметище, се опитват да опазят и Античния театър

Възмутени от начина, по който кметът на Европейската столица на България Пловдив инж. Иван Тотев се грижи за древното културно-историческо наследство на България, Гласът на младите хора му написаха отворено писмо.

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО КМЕТА

на град Пловдив



инж.  Иван Тотев

Защо превръщате Античния театър в кръчма?

Уважаеми г-н Тотев,

Нека накратко да Ви се представя. Казвам се Веселин Диманов от гр. Пловдив на 25 години.

Пиша Ви не само от мое име, но и от организацията, която представлявам Гласът на младите хора.

Никога до сега не съм мислил, че точно на човек като Вас, ще се наложи да пиша подобно писмо, но ето, че Вашата наглост ме докара до там, че да ви отделя няколко минути докато пиша тези редове.

glasat-mladite-hora
Гласът на младите хора иска да спаси Античния театър в Пловдив

Пиша това отворено писмо, адресирано до Вас, тъй като днес стана ясно, че Вие няма да спирате организирането на частни партита на Античния театър, защото, видиш ли, за тях има регламентиран ценоразпис.

Днес стана ясно, че Вие няма да промените наредбата, която разрешава това откровено безумие. Решението Ви явно е окончателно. Смятате ли, че след недоволството от страна на пловдивчани, а и не само, а на хора от цялата страна, е редно Античният театър да се отдава под наем с цел частни мероприятия?

Вие и всички общински съветници явно си нямате и грам понятие какво значи национално богатство. Какво означава културата на Пловдив за Вас?

Много ми е интересно, г-н Тотев, след като Пловдив е Европейска столица на културата, редно ли е Античният театър да бъде отдаван под наем на лица, които да организират частните си празници там?

Упоменахте ли по време на подготовката и времето, в което Пловдив кандидатстваше за Европейска столица на културата, че ще го отдавате за частно ползване на различни бизнесмени? Някъде упоменали ли сте, че Античният театър, който е сред най-добре запазените антични театри в света,  ще продължава да се отдава за частно ползване?

Не мисля, че предназначението Античния театър трябва да бъде подменяно с място, на което хората ядат, пият и слушат чалга музика, каквато Вие, г-н Тотев, не веднъж сте заявявали, че не харесвате.

Античният театър е място за фолклорни концерти, място за оперни концертни, но не и място за частни партита. Нима бихте позволили Античният театър да се превърне в кръчма?!

Докога уважаеми г-н Кмете, в България ще ставаме свидетели на поругаването и разрушаването на паметници на културата, съумели да се запазят хиляди години? Вие и вашата политика осквернихте Античният театър, духът на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Аз Ви предлагам, тъй като вие явно няма да промените разпоредбите за отдаването на Античния театър под наем, да го прекръстите на „Старата Антична Кръчма“. Вие така или иначе, вече явно го предлагате наляво и надясно за по 3000 лева като кръчма. Да не би, г-н Тотев, преди хиляди години Античният театър в Пловдив да е бил кръчма? Явно,  щом сега го ползваме за купончета!

Питам Ви отново, г-н Тотев, вие сте умен човек, къде според Вас по света управляващите отдават имоти с национално минало и богатство за частно ползване? И то не какво да е, ами за партита! Ако има такива, моля Ви, назовете ги!

Като финал бих искал да завърша с малко оптимизъм! Старата антична кръчма, ще привлече повече туристи в гр. Пловдив, тъй като градът явно страда от недостатъчен алкохолен туризъм и мисля, че е време и тук да живне малко. Даже младите трябва да знаят, че едно време римляните в тази кръчма са яли и пили до ЗОРИ. И в днешно време в един от най-старите градове в Европа все още се пази тази ТРАДИЦИЯ.

Уважаеми, г-н Тотев, апелирам към Вас, вие като сериозна личност с положение в обществото, може би, един от най-успешните кметове, не е ли по-уместно, да направите обществено обсъждане и гражданите на град Пловдив да решат съгласни ли са Античният театър да бъде отдаван под наем за купони, сватби, рождени дни и т.н.  Мисля, че това е най-правилният подход, и Ви призовавам да предприемете подобна инициатива.

Надявам се да получа отговори на поставените от мен въпроси.

С уважение,
Веселин Диманов
Автор: Гласът на младите хора

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.