За жените е опасна водата в пластмасови бутилки

0
1038

Може би не си давате сметка, но учените констатираха, че водата в пластмасови бутилки е опасна за вашето здрав. Но особено много е вредна за жените

жените
Жените не трябва да пият нагрята в ПВЦ бутилки вода

Много от жените, които са заболели от рак на гърдата, са пили редовно вода, която е била налята в пластмасови бутилки.

Още по-голям риск се крие ако тази вода е стояла в лекият автомобил и е била подложена на пряка слънчева светлина и топлина, дори горещина.

Причината за тази неприятна ситуация е свързана с активиране на всички химикали, от които е направена пластмасата на бутилките, научихме от zdravno.bg.

В нея има и диоксин, който се отделя във водата. Когато се пие вода, „обогатена“ с вредния диоксин, тя го внася в тялото.



Диоксин притежава вредната способност да атакува имунната система на човешкото тяло и да я разрушава.

При нарушена имунна система много често се развива рак. За жените най-уязвимата част от тялото са гърдите. Затова те страдат най-много от рак на тази част.

В последните години пластмасата измести стъклото като материал за направа на буркани и бутилки, защото е много по-лека, по-практична, с еднократна употреба, не се чупи и не оставя опасни стъкла, на които някой може да се пореже.

Затова пластмасата се превърна в неизменна част от нашия живот.

Понеже няма как да не използваме пластмасови бутилки с минерална вода или други напитки, за да можем да се предпазим не трябва да ги оставяме на пряк слънчев огрев.

Когато държите вода в колата, оставете бутилката в багажника или поне я покрийте с кърпа или с друг предмет, за да не се нагрява.

Това поне всеки може да направи, за да се предпази поне малко от гадния рак, който дебне жените на всяка крачка.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.