Вижте ТЕЗИ ТОП 5 на най-ефективните диети за отслабване (II част)

0
343

Всяка от тези диети си има своите предимства и недостатъци

Смеем да твърдим, че всички диети в този списък са универсално ефективни. На вас остава изборът коя от всички диети да изберете за постигането на желаното тегло, както и какво сте готови да пожертвате в името на перфектната фигура и отличното здраве.

НВД – нисковъглехидратна диета
Основният принцип на тази диета е ограничения прием на въглехидрати – до 20% от общия дневен калориен прием, което прави 20-80 гр. дневно.
В нея се залага на консумацията на белтъчини, мазнини и бедни на въглехидрати храни.

Всяка от тези диети си има своите предимства и недостатъци
Всяка от тези диети си има своите предимства и недостатъци

Основният приоритет на тази диета пред останалите е, че стимулира изгарянето на мазнините чрез влиянието, което оказва върху нивата на кръвната захар и производството на хормони.
В рамките на нормалното е, ако през първите няколко дни почувствате умора и отпадналост. Това е периодът, в който организмът свикне с липсата на мазнините, които е възприемал като основен енергиен източник. Не спазвайте режима повече от месец, за да не си навлечете проблеми с бъбреците.

Диетата GI
Този хранителен режим е базиран на гликемичния индекс, който влияе върху кръвната захар под въздействието на въглехидратите.
Храните с нисък гликемичен индекс като пълнозърнести храни, нетлъсто месо, плодове, зеленчуци и риба, са богати на естествени фибри и този факт води до автоматична загуба на тегло. С колкото по-нисък гликемичен индекс са храните, толкова повече лишавате организма от предпоставката да трупа на склад захари, които превръща в мазнини.



Диетата „Саут Бийч“
В тази диета се залага на онези мазнини и въглехидрати, които са от полза за организма. Тя е една от малкото диети, благодарение на които могат да се свалят тлъстините от корема. С нея се отслабва с между 8 и 13 килограма.

Тази диета е разделена на три фази, като първата е с най-голяма продължителност – 14 дни и се свалят между 7 и 8 кг.
Продължителността на втората фаза не е фиксирана, тъй като се спазва до постигането на желаното тегло.
Особеното на третата фаза е, че трябва да се превърне във ваш постоянен начин на хранене, пише rozali.com.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.