Така се правят прочутите чилийски тиквени палачинки Сопайпильос (неземно вкусни и лесни)

0
391

Чилийските тиквени палачинки Сопайпильос са едно от най-вкусните неща, които сте опитвали изобщо

Сопайпильос – това са прочутите чилийски тиквени палачинки, превърнали се в класика не само в Латинска Америка, но и в САЩ. Вкусът им е просто убийствен и със сигурност са едно от най-вкусните неща, които сте опитвали. А чудното е, че се правят бързо и лесно.

За рецептата, която ще ви споделим днес, ви трябват следните продукти – 200 грама сварена сладка тиква, четири лъжици олио, близо 500 грама брашно, чаша олио за пържене и мед.

палачинки
Не сте опитвали нещо толкова вкусно като тези тиквени палачинки от Чили

Първо сваряваме тиквата и след това я пасираме на пюре. Брашното го пресяваме и в пресятото вече прибавяме пасираната тиква и олиото. Започваме да ги замесваме като постепенно се получава твърдо и гладко тесто.

Когато е готово, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за около 15-ина минути в хладилника.



После върху набрашнения кухненски плот разточете тестото така, че да стане на кора с дебелина приблизително един сантиметър. От него започвате да изрязвате кръгчета с чаша, а всяко изрязано кръгче набождате с вилица леко и няколко пъти.

Накрая поставяте вашите разкошни чилийски палачинки Сопайпильос в тигана с нагорещената мазнина и ги пържите, докато придобият онзи неустоим златист цвят. Сервират се още докато са топли – с мед или друга гарнитура, по ваш избор.

Опитайте и със сигурност няма да съжалявате. Поне ние си облизваме пръстите всеки път, когато ги приготвяме. Да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.