Нингените в Антарктическия океан – мит или реалност?

0
406

Вече няколко години слухове за огромни по размери, непознати на науката същества, обитаващи Антарктическия океан, се разпространяват по света

Става въпрос за тайнствените нингени –  бели на цвят същества, дълги до 20 – 30 м. Очевидци ги описват като човекоподобни форми на живот, притежаващи ръце, крака и дори по пет пръста на ръцете. Понякога са описвани с перки или подобни на голяма русалка – с опашка вместо крака и с размити черти на лицето, с уста и очи.

Първите сведения за среща с тайнствените обитатели на Антарктическия океан идват от екипажи на редица изследователски кораби, проучващи популацията на китове там.  При една подобна среща няколко членове на екипажа на такъв кораб забелязват във водата нещо като подводница, но когато се приближават, шокирани разбират, че не е подводница, а някакво живо същество, което бързо изчеза във водата, забелязвайки присъствието им.

Независимо от това обаче все още няма убедителни доказателства за съществуването им, заради което мнозина считат, че историите за тях са само градска легенда. Някои считат, че нингените обитават не само Антарктическия океан, но така също и южните части на Атлантическия океан, край бреговете на държавата Намибия.

океан
Антарктическият океан пази тайните си



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.