Диетата на Опра Уинфри (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

От особена важност е да приемате ежедневно комплекс от мултивитамини

За разлика от повечето диети, които са твърде стриктни, диетата на Опра Уинфри е много по-свободна и е съобразена с индивидуалните ви особености.

Разбира се не можете да постигнете светкавични резултати с този хранителен режим, но пък успехът е гарантиран и то по възможно най-здравословния начин.
Докато повечето диети стартират с изключително тежки фази, то диетата на Опра Уинфри е много по-либерална.

От особена важност е да приемате ежедневно комплекс от мултивитамини

От особена важност е да приемате ежедневно комплекс от мултивитамини

Първата фаза на диетата на Опра Уинфри е с продължителност четири седмици. През това време трябва постепенно да подобрите хранителните си навици и да преминете към новия режим. Основните правила, които трябва да се спазват е да си осигурите три основни хранения и една междинна закуска за деня, да не се храните два часа преди лягане, да приемате много течности, да елиминирате алкохола и да не пропускате ежедневно да приемате комплекс от мултивитамини, омега-3 мастни киселини, калций и минерали.

Втората фаза от диетата на Опра Уинфри също е с продължителност 4 седмици, в които подходът е сравнително по-агресивен от първия етап.
В този етап трябва да се надградят промените от първата фаза да се концентрирате върху контрола на емоционалния и физическия глад.
За целта трябва категорично да изхвърлите от менюто си т.нар. проблемни храни, да наложите строг контрол на порциите си и да следите редовно теглото си.Третата фаза има поддържаща роля и тя трябва да продължи до края на живота.
След като вече сте заместили нездравословните храни с пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци, не трябва да се изкушавате да се върнете към предишния си хранителен режим.
Разбра се понякога можете да си позволите да се отдадете на някое нездравословно изкушение, но не го превръщайте в навик. Колкото по-голяма е физическата ви активност, толкова повече са изкушенията, които бихте могли да си позволите.
Много е важно да се научите да различавате емоционалния глад от истинския, пише dieti.info.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар