Диетата на Опра Уинфри (II част)

0
394

От особена важност е да приемате ежедневно комплекс от мултивитамини

За разлика от повечето диети, които са твърде стриктни, диетата на Опра Уинфри е много по-свободна и е съобразена с индивидуалните ви особености.

Разбира се не можете да постигнете светкавични резултати с този хранителен режим, но пък успехът е гарантиран и то по възможно най-здравословния начин.
Докато повечето диети стартират с изключително тежки фази, то диетата на Опра Уинфри е много по-либерална.

От особена важност е да приемате ежедневно комплекс от мултивитамини
От особена важност е да приемате ежедневно комплекс от мултивитамини

Първата фаза на диетата на Опра Уинфри е с продължителност четири седмици. През това време трябва постепенно да подобрите хранителните си навици и да преминете към новия режим. Основните правила, които трябва да се спазват е да си осигурите три основни хранения и една междинна закуска за деня, да не се храните два часа преди лягане, да приемате много течности, да елиминирате алкохола и да не пропускате ежедневно да приемате комплекс от мултивитамини, омега-3 мастни киселини, калций и минерали.

Втората фаза от диетата на Опра Уинфри също е с продължителност 4 седмици, в които подходът е сравнително по-агресивен от първия етап.
В този етап трябва да се надградят промените от първата фаза да се концентрирате върху контрола на емоционалния и физическия глад.
За целта трябва категорично да изхвърлите от менюто си т.нар. проблемни храни, да наложите строг контрол на порциите си и да следите редовно теглото си.



Третата фаза има поддържаща роля и тя трябва да продължи до края на живота.
След като вече сте заместили нездравословните храни с пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци, не трябва да се изкушавате да се върнете към предишния си хранителен режим.
Разбра се понякога можете да си позволите да се отдадете на някое нездравословно изкушение, но не го превръщайте в навик. Колкото по-голяма е физическата ви активност, толкова повече са изкушенията, които бихте могли да си позволите.
Много е важно да се научите да различавате емоционалния глад от истинския, пише dieti.info.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.