Тайните на остров Сейбъл в Северния Атлантик

0
451

В Северния Атлантик е разположен загадъчният остров Сейбъл, който вече няколко столетия изумява света с неразгаданите си тайни

Остров Сейбъл е открит през 1508 г., но скоро мрачната му слава обикаля целия свят, а мореплавателите разказват за коварните му подвижни пясъци, погълнали огромен брой плавателни съдове през изминалите 506 години.

Най-голямата мистерия обаче, свързана с остров Сейбъл, е необяснимото му постоянно  движение на изток, като за последните двеста години общото разстояние, което изминава, е цели 40 километра. Това засега е загадка, за която никой не е успял да предложи рационално обяснение.

Остров Сейбъл е уникален също и с това, че рифовете  и плитчините му могат да се сливат идеално с морската вода, приемайки нейния цвят. Така се превръщат в капани за непредпазливите плавателни съдове, минаващи периодично край острова, за които се превръщат в последна спирка.

Съществуват множество хипотези, опитващи се да обяснят мистериите на малкия остров, една от най-странните от които е, че той е жив организъм, творение на изключително развита извънземна цивилизация, която чрез него се сдобива с ценна информация за събитията, случващи се на нашата планета.



остров
Тайнственият остров Сейбъл

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.