Така се прави летен френски пай с тиквички (лесен, евтин и страшно вкусен)

0
1080

Да използваме оставащите дни от лятото, за да си хапваме типично летни и вкусни ястия – като този пай с тиквички

Днешната рецепта, която ще ви предложим, е свързана отново с лятото и продуктите, които ще ни липсват цяла зима, затова е по-добре да се възползваме от тях и да ги консумираме, докато можем.

Пръстите ще си изядете, когато си приготвите този бърз летен френски пай с тиквички, чиято рецепта ви споделяме и който се пече точно за има-няма 30-40 минути.

тиквички
Невероятно вкусен френски пай с тиквички

Продуктите, които ни трябват, са разделени на две части – за тестото и за плънката. Приготвя се лесно, затова не се плашете, а си угодете!

За тестото ни трябват едно яйце, щипка сол, 300 грама брашно, 100 грама масло, една лъжица прясно мляко.



А за плънката се нуждаем от три тиквички, три яйца, 200 грама прясно мляко, 200 грама сметана, десет стръка копър и отново щипка сол.

Първо режем на кубчета маслото, после добавяме към него брашното и тази смес продължаваме да режем, докато не стане на трохи. После прибавяме солта, млякото и яйцето, и замесваме тестото – много лесно става.

Оставяме тестото за около 30 минути в хладилника, а после го слагаме в тава и оформяме от него стенички. Преди да го запечем за 10 минути във фурната, го набождаме на няколко места с вилица, а после печем на 180 градуса. Като го извадим от фурната, трябва да се охлади за десетина минути.
Приготвяме си плънката като на тънко нарязваме тиквичките, но не ги белим, прибавяме разбитите яйца, копъра, сметаната, прясното мляко и солта.

Разбъркваме много добре тази смес и я изливаме върху тестото. Оставяме да се пече за около 40 минути във фурната, като е добре да го завием с фолио, за да не загори. Махаме фолиото през последните оставащи минути на печенето и ще получим лека и нежна златиста коричка, каквато е и целта.

Дали ще го консумирате топъл или студен, този летен френски пай с тиквички, е истинско кулинарно чудо – толкова ароматен и вкусен става. Да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.