Тайнственото цвете удумбара

0
353

Загадъчно цвете, наречено удумбара, може би е предвестник на предстоящи сериозни промени по света, както и на появяването на духовен водач

Става въпрос за тайнственото цвете удумбара, което според будизма цъфти изключително рядко – веднъж на три хилядолетия. За последно това събитие е наблюдавано преди раждането на Буда, станало преди 2500 г. Последните двадесет години обаче има сведения, идващи от различни райони на света, според които тайнственото цвете отново е започнало да цъфти, което се тълкува като знак за появяването на издигната в духовно отношение личност. Първото подобно сведение за удумбара идва от будистки храм в Южна Корея, където цвететовете му са забелязани през 1997 година.

Самата дума удумбара е със санскритски произход, а значението й е „небесно цвете“. В будизма цветето е считано за един от знаците за появяването на т.нар. свещен крал, коригиращ световната дхарма, който ще помогне с милосърдието си на човешките същества. Твърди се, че то няма земен произход, а е творение на свръхестествени сили.

Не липсват обаче скептици, които смятат, че става въпрос за личинки на определен вид насекомо, в които няма нищо мистериозно.

цвете
Тайнственото цвете удумбара



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.