Така се прави вкусен сладкиш с ром и шоколад – без печене (новият хит в нета)

0
433

Тази рецепта за бързия и страшно вкусен сладкиш с ром и шоколад, стана хит сред домакините, защото не се пече и е страшно лесен за направа

Днешната ни рецепта със сигурност ще ви накара да се усмихнете, еле пък щом я вкусите. Говорим ви за невероятния сладкиш с ром и шоколад, който е колкото апетитен, толкова и великолепен за приготвяне, защото не се пече.

А какво по-хубаво за домакините, които не искат да се потят пред печката в тези жеги. И едновременно с това искат да зарадват хлапетата и съпруга си с истинско кулинарно изкушение.

сладкиш
Страшен сладкиш и то без никакво печене, удивително!

За нашия страхотен и бърз сладкиш, са ни необходими следните продукти.

Трябват ни два по-големи пакета бисквити, 250 грама маргарин, 20 грама ром, 200 грама пудра захар, чаша орехи, няколко лъжички сметана и течен шоколад, 1-2 пакета шоколадови пръчици и кокосови стърготини.



Започваме да го приготвяме като първо прекараме бисквитите през ситно ренде, за да добият вид като брашно. После ги изсипваме в избрания съд като към тях прибавяме рома и маргарина. Бъркаме добре и след това идва ред да добавим и пудрата захар.

Орехите мелим на ситно и ги слагаме накрая, но ви съветваме да оставите част от тях и за по-късно, когато ще овалвате с тях сладкиша. Готовата вече смес започваме да месим с ръце, докато се получи меко и апетитно тесто с кафеникав цвят.

От това тесто после оформяме нашия сладкиш – един, или разделяме тестото на малки части за сладки или други форми, според вкуса ви. Ако искате да е по-интересно и за пред гости, може да ползвате и формички с различни фигурки.

Когато сладкишът е готов и добре оформен, намажете го обилно отгоре с течния шоколад и сметаната. Разбира се, първо мажем шоколада, а върху него поставяме и леката пухкава сметана.

Поръсете сладките или посипете сладкиша си с кокосовите стърготини, шоколадовите пръчици и орехите, а накрая оставете това вкусно чудо да се охлади добре в хладилника. Гарантираме, че този бърз и лесен сладкиш, ще ви кара дълго да се облизвате и ще се превърне във ваш любим.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.