Мистери спот – загадъчната аномалия

0
459

В горите край Санта Круз, Калифорния, Съединените щати, се намира едно необикновено място – странната аномалия Mystery Spot (Мистериозно място), на което законите на физиката като че ли не действат

Става въпрос за гравитационна аномалия на площ от 45 метра в диаметър, на която могат да бъдат наблюдавани редица явления, за които науката не може да даде обяснение. Всички посетители, които го посещават, изглеждат отстрани наклонени под ъгъл от около 45 градуса.

Странната аномалия е открита през 30-те години от някой  си Джордж Прайзер, който случайно намира надежден лек за дългогодишната си мигрена на едно определено място в горите край Санта Круз. Оказва се, че на въпросното място стрелката на компаса извършва напълно хаотични движения, а предметите заемат невъзможни от гледна точка на физиката положения в пространството.

Прейзър си построява дом на тайнственото място, но по-късно е принуден да го изостави, тъй като то става неизползваемо заради свличане на земна маса, причинило и силното му накланяне. Известността му обаче постепенно се увеличава и впоследствие то се превръща в много посещавана от туристите дестинация, идващи да видят с очите си необикновената аномалия.

аномалия
Мистери спот – странната аномалия



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.